sâmbătă, octombrie 1, 2022

Cea mai NOCIVĂ mâncare consumată de români. Dr. Pautov: Trebuie evitat categoric. Crește glicemia mai mult decât dulciurile, potrivit mediclui Pautov.

Poți trăi până la 120 de ani dacă ții cont de sfaturile medicului Pautov. Un aliment consumat de români crește glicemia mai mult decât dulciurile. Medicul specialist face experimente pe pielea lui pentru a afla care este cel mai nociv aliment consumat, care duce la diabet.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

Un aliment consumat frecvent de toți românii poate afecta semnificativ nivelul glicemiei, cu consecințe grave asupra sănătății.

Valorile optime ale glicemiei trebuie să se situeze la 100

Potrivit medicului Mihail Pautov, medic specialist chirurgie generală, spune că putem trăi mai mult, fără a ne îmbolnăvi de diabet, fără a avea inflamații în corp și să avem o minte mai limpede, trebuie să ținem sub control valorile glicemiei pe parcursul zilei. Valorile optime ale glicemiei trebuie să se situeze la 100.

Într-un video postat pe un cont de socializare, dr. Pautov a făcut public un experiment propriu pentru a descoperi ce aliment cauzează creșterea nivelului ce zahăr din sânge. Specialistul poartă un senzor pe mână care monitorizează continuu glucoza din sânge.

Te-ar mai interesa: Atenție la culoarea urinei! Îți poate arăta dacă a...

Medicul a consumat un mic dejun sănătos care a ajutat la menținerea glicemiei la un nivel normal: ou cu avocado, surse excelente de grăsimi,proteine și puțini carbohidrați, spune specialistul.

Atunci când a mâncat coaste de porc cu salată și cartofi, glicemia a sărit la 130-140, a scăzut la 80, apoi a crescut brusc.

Oscilațiile nu au fost cauzate de carne, ci de cartofi, spune dr. Mihail, care a repetat experimentul, eliminând cartofii din meniu pentru a vedea cum reacționează glicemia.

Te-ar mai interesa: Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănă...

El spune că indiferent dacă sunt prăjiți, copți, fierți sau piure, cartofii au avut același efect nociv asupra nivelului de zahăr din sânge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by . (@doctor.mihail)

„ De fiecare dată când am mâncat cartofi, glicemia a luat-o mereu în sus, mai mult decât atunci când am mâncat înghețată, prăjituri.

Explicația e simplă: cartofii conțin cantități mari de amidon, care e transormat de organism în glucoză pură. Mai bine mănânci doar carne cu salată și la final o cupă mică de înghețată, decât să incluzi și cartofii”, spune dr. Mihail Pautov.

Te-ar mai interesa: Emojiurile, la fel de eficiente ca scalele numeric...

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by . (@doctor.mihail)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private