Sari la conținut

Cea mai NOCIVĂ mâncare consumată de români. Dr. Pautov: Crește glicemia mai mult decât dulciurile

Dr. Pautov
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Mihail Pautov, despre alimente benefice pentru creier

Cea mai NOCIVĂ mâncare consumată de români. Dr. Pautov: Trebuie evitat categoric. Crește glicemia mai mult decât dulciurile, potrivit mediclui Pautov.

Poți trăi până la 120 de ani dacă ții cont de sfaturile medicului Pautov. Un aliment consumat de români crește glicemia mai mult decât dulciurile. Medicul specialist face experimente pe pielea lui pentru a afla care este cel mai nociv aliment consumat, care duce la diabet.

Un aliment consumat frecvent de toți românii poate afecta semnificativ nivelul glicemiei, cu consecințe grave asupra sănătății.

Valorile optime ale glicemiei trebuie să se situeze la 100

Potrivit medicului Mihail Pautov, medic specialist chirurgie generală, spune că putem trăi mai mult, fără a ne îmbolnăvi de diabet, fără a avea inflamații în corp și să avem o minte mai limpede, trebuie să ținem sub control valorile glicemiei pe parcursul zilei. Valorile optime ale glicemiei trebuie să se situeze la 100.

Într-un video postat pe un cont de socializare, dr. Pautov a făcut public un experiment propriu pentru a descoperi ce aliment cauzează creșterea nivelului ce zahăr din sânge. Specialistul poartă un senzor pe mână care monitorizează continuu glucoza din sânge.

Medicul a consumat un mic dejun sănătos care a ajutat la menținerea glicemiei la un nivel normal: ou cu avocado, surse excelente de grăsimi,proteine și puțini carbohidrați, spune specialistul.

Atunci când a mâncat coaste de porc cu salată și cartofi, glicemia a sărit la 130-140, a scăzut la 80, apoi a crescut brusc.

Oscilațiile nu au fost cauzate de carne, ci de cartofi, spune dr. Mihail, care a repetat experimentul, eliminând cartofii din meniu pentru a vedea cum reacționează glicemia.

El spune că indiferent dacă sunt prăjiți, copți, fierți sau piure, cartofii au avut același efect nociv asupra nivelului de zahăr din sânge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by . (@doctor.mihail)

„ De fiecare dată când am mâncat cartofi, glicemia a luat-o mereu în sus, mai mult decât atunci când am mâncat înghețată, prăjituri.

Explicația e simplă: cartofii conțin cantități mari de amidon, care e transormat de organism în glucoză pură. Mai bine mănânci doar carne cu salată și la final o cupă mică de înghețată, decât să incluzi și cartofii”, spune dr. Mihail Pautov.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by . (@doctor.mihail)

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel