luni, septembrie 26, 2022

Cea mai periculoasă bacterie pe care o poți lua din spitalele publice este acinetobacter, potrivit medicului Adina Alberts. 

Dacă cineva a luat această bacterie, rezistentă la orice antibiotic, șansele sale de supraviețuire se reduc considerabil, potrivit dr. Alberts care scrie pe pagina de Facebook un avertisment legat de asta.

Cea mai periculoasă bacterie din spitale

Nu sună nici periculos, nici dizgrațios. Sună chiar “acidulat” ducându-te cu gândul la vreun tip de lapte bătut delicios.
Lăsând gluma la o parte, acinetobacter este una dintre cele mai periculoase “chestii” pe care le poți lua din spitalele publice. Dacă un pacient internat s-a pricopsit cu asta, șansele lui de a supraviețui sunt mult reduse!
Wikipedia zice așa:
“Acinetobacter baumannii este o bacterie gram-negativă, de obicei scurtă, aproape rotundă în formă de tijă (coccobacillus). Acesta poate fi un agent patogen oportunist la om, care afectează persoanele cu sistemul imunitar compromis, și care este din ce în ce mai frecvent, cauza infecțiilor spitalicești (nosocomiale).”
Infecțiile nosocomiale sunt un “modus vivendi” în spitalele publice din România, din păcate. Nefericitul “Fenomen Colectiv” survenit în urmă cu 5 ani a evidențiat această deficiență majoră a sistemului nostru sanitar. Aceste bacterii rezistente la aproape orice antibiotic existent, reprezintă motivul esențial pentru care în România pandemică mor peste 80% dintre pacienții intubați, în timp ce în lumea civilizată acest procent nu trece de 30%.

Te-ar mai interesa: Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail ...

***
Domnule Președinte Klaus Iohannis, ați aflat de ce în plină pandemie, raportările referitoare la infecțiile nosocomiale s-au sistat?! Așteptăm cu nerăbdare să aflăm rezultatul investigațiilor efectuate pe acest subiect, de către consilierii dvs. Așa ne-ați promis. Știți, eu am pierdut un om apropiat în spitalele publice din România, om care era într-adevăr bolnav de COVID-19. Numai că nu boala l-a răpus. Ci Acinetobacter-ul, domnule Președinte! Scrie în fișa lui medicală!
Câți români vor mai pieri până reușiți dvs să faceți lumină în această privință?!
Acum 5 ani, după Colectiv, au murit aproximativ 60 de oameni, mare parte și din cauza acestor bacterii păcătoase. Acum au murit probabil câteva mii de oameni din aceleași cauze, și anume infecțiile nosocomiale!

Te-ar mai interesa: Tensiunea arterială. Numerele la care trebuie să f...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private