vineri, mai 27, 2022

Cea mai proastă veste a zilei vine de la un specialist neonatolog. Cea mai proastă veste a zilei! Un medic avertizează: Virusul este foarte contagios, iar riscul de transmitere de la mamă la copil e mare.

Cea mai proastă veste a zilei! Un medic avertizează: Virusul este foarte contagios, iar riscul de transmitere de la mamă la copil e mare

Medicul Maria Livia Ognean, specialist neonatolog, a anunțat cât de mare este riscul de transmitere a virusului de la mamă la copil.

Varianta Omicron a COVID-19 este mult mai contagioasă, iar riscul de transmitere de la mamă la copil este crescut, dovadă că în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu sunt deja doi copii pozitivi, după ce au intrat în contact cu mamele lor, asimptomatice, care acum sunt izolate de micuţi, a declarat pentru Agerpres medicul şef al Secţiei Clinice de Neonatologie de la SCJU, Maria Livia Ognean.
Sfat pentru mamele care alăptează.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

„Avem doi copii pozitivi la trei testări consecutive, care au stat în salon cu mamele şi la testare au ieşit pozitivi. Sunt copii născuţi la termen. Noi le spunem mamelor să îşi protejeze copiii, să stea cu ei numai la alăptat, să poarte masca de protecţie, însă contactul este destul de apropiat şi Omicronul este foarte contagios.

Mamele acestea sunt asimptomatice, iar copiii sunt izolaţi. Acum este ceva nou pentru pandemie pentru că varianta aceasta este foarte transmisibilă. Anul trecut, din 150 de copii, am avut unul singur care a avut două teste la rând pozitive şi al treilea a fost negativ. Acum riscul de transmitere de la mamă la copil este mult mai mare decât în valurile anterioare”, a transmis medicul şef al Secţiei Clinice de Neonatologie de la SCJU, Maria Livia Ognean.

Te-ar mai interesa: Schizofrenia: 3 mituri comune distruse!...

Potrivit neonatologului, masca de protecţie este foarte importantă şi este indicată vaccinarea împotriva COVID-19. În spitalele din judeţul Sibiu sunt internați 203 pacienţi cu COVID-19, a anunțat vineri Prefectura Sibiu, potrivit EVZ.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private