sâmbătă, aprilie 1, 2023

Cea mai proastă veste din pandemie a fost dată de managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti, Beatrice Mahler. Medicul a spus care este realitatea din spatele cazurilor LONG-COVID. Ea îi sfătuiește pe cie care au trecut prin această boală să meargă la control. Infecția cu coronavirus trece, dar simptomele persistă.

Cea mai proastă veste din pandemie! Care este realitatea din spatele infectărilor cu noua boală

„Din fericire, o mare parte din pacienţii care au avut o mare afectare pulmonară recuperează foarte bine funcţia pulmonară şi leziunile pulmonare se remit. Este însă extrem de important ca oamenii să vină la control, evaluarea să fie individuală”, a declarat dr. Beatrice Mahler, potrivit news.ro.

Te-ar mai interesa: Peste 200 de copii s-au vindecat de hapatita C cu ...

Conform medicului, sunt şi persoane care, după o formă critică de boală, care au necesitat spitalizări de lungă durată, ajung să petreacă şi post-Covid perioade lungi în spital, au infecţii respiratorii importante, care se remit foarte greu la tratament şi, practic, pentru ei viaţa s-a schimbat în totalitate.

„Este extrem de dur să vezi şi să stai de vorbă cu oameni care înainte de Covid îşi creşteau nepoţii, iar după Covid nu pot să se ridice să bea o cană cu apă”, a mărturisit dr. Beatrice Mahler.

Întrebată care a fost cea mai lungă spitalizare la „Marius Nasta”, managerul a spus că au fost mai mulţi pacienţi care au stat internaţi în jur de două luni.

Te-ar mai interesa: Medic: acestea sunt 5 semne cheie ale demenței „de...

La începutul anului, Beatrice Mahler a avertizat că începutul ui 2022 va fi extrem de solicitant în spitale. Luna ianuarie va fi dificilă din perspectiva riscului de îmbolnăvire pentru persoanele cu boli cronice.

„Din păcate ne așteaptă o luna ianuarie extrem de solicitantă în spitale. Atât din perspectiva riscului de îmbolnăvire pentru persoanele cu boli cronice. Din nou pacientul cu boală cronică nu va avea acces în spital, pentru că vor fi pacienți cu boli cronice infectați cu nouă tulpină Omicron, care vor avea nevoie de un pat de spital. Se va produce un nou dezechilibru. Dincolo de dificultatea asigurării medicației și oxigenoterapie unui număr mare de pacienți într-o perioada extrem de scurtă de timp. Nu trebuie să uităm că și personalul medical poate să se îmbolnăvească în comunitate cu Omicron”, a declarat atunci Beatrice Mahler.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: dacă suferi de această bo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private