Sari la conținut

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol Andrei. Ce se întâmplă dacă o rostești pe 30 Noiembrie

Sfântul Apostol Andrei este sfântul martir sărbătorit de credincioșii ortodocși și catolici pe data de 30 noiembrie. Primul ucenic ales de Mântuitorul Iisus Hristos pentru a-l urma este Sfântul Andrei. El este ocrotitorul României, al Greciei, al Spaniei, al Rusiei, al Siciliei și al Scoției.

Drapelul scoțian ilustrează crucea Sfântului Andrei, cea pe care a fost crucificat în Patras, Achaia, Grecia, la 30 noiembrie 60, în timpul împăratului roman Nero. Totodată, Sfântul Andrei este și patronul orașelor Patras, Bordeaux, Bruges, Napoli, Ravenna, Brescia, Amalfi și Mantua.

Joi, 30 Noiembrie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei, ocrotitorul spiritual al României. Potrivit tradiției, este singurul apostol care a ajuns pe teritoriul țării noastre în Dobrogea, unde a întemeiat primele comunități creștine.

Există o rugăciune puternică care trebuie rostită pe 30 Noiembrie, despre care se spune că te ocrotește de rele tot anul, potrivit Antena 3.

Sfantul Andrei
Sursă FOTO: EVZ

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Apostol Andrei

Sfântul Andrei 2023. „În numele Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh, Domnului să ne rugăm

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.

Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv. Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin.„, este rugăciunea care trebuie rostită pe 30 Noiembrie.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: