luni, martie 27, 2023

Românii sunt ghidați în viață de credința în Dumnezeu, iar credința este cea care îi ajută pe mulți să depășească cele mai grele momente cu care se confruntă în viață.

Recensământul organizat în 2021 indică faptul că în România, din cele 19,05 milioane de români, cei mai mulți sunt creștini ortodocși: aproape 14 milioane.

Cu mai bine de două milioane mai puțin față de statisticile anterioare, realizate în 2011, dar numărul celor care îşi afirmă bucuroşi credinţa în Iisus tot este impresionant, mai ales că ortodocșilor li se alătură și românii care au îmbrățișat alte confesiuni creștine – romano-catolicii (aproximativ 770.000), reformații (circa 500.000), penticostalii (peste 400.000) și alții (baptiștii, adventiștii, evanghelicii etc.).

Te-ar mai interesa: Boala care face ravagii în Români. Mulți o confund...

Cea mai puternică rugăciune

Pentru cei mai mulți dinte aceștia, rugăciunea „Tatăl nostru” – numită şi „Rugăciunea Domneasscă” – este extrem de familiară, dar puțini știu că este considerată de teologi și de experții în analiza cărților din Biblie cea mai importantă și cea mai puternică.

Motivul? Pentru că a fost învăţată chiar de la Iisus, cel considerat de creştini Fiul lui Dumnezeu, şi pentru că este comună tuturor creştinilor, aflându-se în două dintre evangheliile sinoptice, în Evanghelia după Matei la capitolul 6: versetele 9-13 şi în Evanghelia lui Luca la capitolul 11: versetele 2-4. Potrivit acestor texte, Iisus i-a învăţat chiarl El pe primii apostoli cum să se roage Domnului.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...

Rugăciunea „Tatăl nostru” a fost redactată puţin diferit în cele două evanghelii, dar forma cea mai folosită în România este aceasta:

„Tatăl nostru Care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău / Vie împărăția Ta, facă-se voia Ta / Precum în cer, așa și pe pământ. / Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi / și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. / Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău.”

Te-ar mai interesa: Medic: șase modalități de a reduce riscul de apari...

Papa Francisc: un tată te ajută să te ridici imediat ce ai căzut

„Un tată nu face așa ceva, un tată te ajută să te ridici imediat ce ai căzut. Cel care ne duce în ispită este Satana; aceasta este meseria lui.

Sensul rugăciunii noastre e următorul: «Atunci când Satana mă duce în ispită, Te rog, Doamne, ca Tu să-mi întinzi mâna, să-mi întinzi mâna Ta». Este ca în tabloul acela în care Iisus îi întinde mâna lui Petru ce îl imploră: «Doamne, salvează-mă, mă scufund, întinde-mi mâna!» (…) El este speranța, ancora.

Te-ar mai interesa: Rețeta care te vindecă de multe probleme, pe care ...

Pe de altă parte, este adevărat că atunci când sunt dus în ispită îmi dau seama cât har mi-a pus Dumnezeu în inimă; probabil că nu aș fi priceput asta dacă nu aș fi fost dus în ispită. Prin părțile de unde vin eu e o vorbă că nimeni nu se poate făli că este cast dacă nu a fost măcar o dată ispitit”, a spus Papa Francisc în 2017

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private