Sari la conținut

Cea mai simplă dietă din lume. Cum să slăbești cu cafea

Nu putem nega, cafeaua este una dintre băuturile preferate din lume, dar există reguli pe care trebuie să le urmezi pentru ca, în loc să-ți afecteze sănătatea, să te ajute să slăbești!

Cafeaua este a doua cea mai comercializată marfă din lume. Aroma rafinată și proprietățile sale stimulatoare nu sunt singurele atracții ale acestei băuturi deoarece, conform cercetărilor dr. Bob Arnot, cafeaua poate îmbunătăți activitatea metabolismului pentru arderea grăsimilor și reduce absorbția acesteia, pe lângă controlul apetitului.

Dar atenție, acest lucru se realizează urmând trei pași simpli pe care îi dezvăluim mai jos pentru a putea profita la maximum de băutura preferată.

Cum să bei cafea pentru a pierde în greutate?

Primul lucru pe care ar trebui să îl luați în considerare atunci când beți cafea pentru a slăbi este să uitați de zahăr și lapte.

Citeste si:

Un nutriționist celebru subliniază mereu pe pagina sa de socializare că cel mai bine este să consumi cafea neagră sau americană. „Obișnuiește-te să-ți consumi cafeaua neagră, fără lapte, zahăr sau îndulcitor”, spune el.

Pe lângă faptul că furnizează calorii, grăsimi și carbohidrați, suplimentele reduc absorbția polifenolilor, antioxidanții din cafea care favorizează pierderea în greutate.

Cantitatea pe care ar trebui să o bei

Nu exagera! Cafeaua poate provoca stari de stres, insomnie, anxietate si foame. Prin urmare, experții recomandă să beți 1 până la 3 căni de cafea pe zi, indiferent dacă este decofeinizată.

Momentul potrivit pentru a bea cafea

Este indicat să o bei înainte de a începe dimineața sau antrenamentul (cu cel puțin 30 de minute înainte) pentru a avea toată energia și concentrarea în activități sau exerciții.

Cafeaua singură nu va face minuni. Specialiștii, cercetările și cărțile indică faptul că este necesar să fie susținută de o dietă sănătoasă, dar și să bei câte o cană de apă pentru fiecare ceașcă de cafea, pentru a purifica organismul, fără ca această băutură diuretică să ia toate substanțele nutritive.

Calorii în funcție de tipul cafelei

1 cană (355 ml) de cafea americană: 0 calorii
1 cană (355 ml) de cafea cappuccino: 100 de calorii
1 cană (355 ml) latte: 120 de calorii
1 cană (355 ml) cafea caramel macchiato: 180 de calorii

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.