joi, septembrie 24, 2020

Sezonul de plajă se apropie, așa că dacă vrei să arăți perfect în costumul de baie, tot ce trebuie să faci e să mănânci din farfuria potrivită.

Mai exact, potrivit unui studiu efectuat de o echipă de cercetători germani şi elveţieni, persoanele care consumă zilnic alimentele din farfurii de culoare roşie şi beau lichide din recipiente de aceeaşi culoare vor consuma cu până la 40% mai puţină hrană. Explicaţia găsită de oamenii de ştiinţă e simplă: creierul asociază această culoare cu ideea de pericol, aşa că suntem pur şi simplu tentaţi să mâncăm mai puţin. În urma studiului realizat s-a ajuns la concluzia că vesela albastră sau albă, de exemplu, ne face să mâncăm cu până la 40%-44% mai mult, aşa că primul pas când începeţi o cură de slăbit ar trebui să fie schimbarea culorilor din bucătărie. Asta înseamnă că inclusiv ambalajele sau casoletele folosite ar trebui să fie roşii, pentru asigurarea succesului.

Citește și:

Un alt lucru de care trebuie să ţinem cont la alegerea veselei este dimensiunea acesteia. Potrivit unui alt studiu, amintit acum ceva vreme de doctor Oz, mâncăm cu 33% mai mult atunci când folosim farfurii mari. De vină pot fi şi părinţii, cunoscuţi pentru celebra replică: „Dacă nu mănânci tot, nu ai voie la joacă”. Curăţarea farfuriei este o falsă prelungire a senzaţiei de foame, dincolo de satisfacerea ei normală, cu porţii normale. Astfel, o farfurie normală ar trebui să aibă diametrul de maximum 25 de centimetri, iar astfel o veţi putea umple fără a avea apoi frustrări culinare.

Parteneri