joi, iunie 1, 2023

Ca substanță legală și ușor accesibilă, alcoolul este clasat în mod constant drept cel mai periculos drog, care creează dependență din lume. Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism, aproximativ 15 milioane de persoane din Statele Unite suferă de alcoolism.

Pericolele abuzului de alcool sunt binecunoscute, cu toate acestea, statisticile arată că consumul de alcool este doar în creștere. După cum se precizează într-un raport al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, 10.000 de oameni mor în fiecare an din cauza accidentelor de trafic cauzate de alcool doar în Statele Unite.

Te-ar mai interesa: Horoscopul de 1 iunie aduce doar vești bune. 4 zod...

Deși nicio băutură alcoolică nu este considerată „sigură” atunci când este consumată în exces, băuturile precum berea, cidurile tari și vinul au un conținut mai scăzut de alcool și, prin urmare, nivelurile periculoase de intoxicație sunt mai ușor de evitat. În schimb, există băuturi care conțin un conținut periculos de mare de alcool și pot provoca daune fizice și deteriorări după o singură băutură.

Aceste băuturi alcoolice periculoase includ Everclear, Absinthe, Four Lokos, Moonshine, Bacardi 151, Changaa, Spirytus Rektyfikowany, Knockeen Hills, Death In The Afternoon și Jungle Juice.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...


Care este cel mai dăunător alcool de băut?

Cele mai periculoase băuturi alcoolice din lume includ Absinthe, Bacardi 151, Changaa, Everclear, Death in the Afternoon, Four Lokos, Jungle Juice

Jungle Juice

Jungle Juice este numele dat unui amestec improvizat de lichior care este de obicei servit pentru consum în grup. Există nenumărate rețete și chiar site-uri web dedicate exclusiv sucului din junglă. Termenul a fost, de asemenea, folosit pentru preparate alcoolice similare, mai puțin reputate.

Te-ar mai interesa: Ai peste 50 de ani? Căsătoria poate preveni diabet...

Absint

Interzis în Statele Unite în perioada 1915-2007, Absinthe este denumit în mod obișnuit „zâna verde” datorită proprietăților sale halucinogene. Urme de tuyonă chimică au fost considerate a fi responsabile pentru producerea de halucinații ușoare în care utilizatorul este cunoscut că vede o mică zână verde, cu toate acestea, la studiul acestei apariții, aspectul unei zâne verde s-a dovedit acum a fi exagerat și mai mult un mit al culturii pop. Cu un conținut de alcool puțin mai mic decât Everclear, Absinthe este produs de obicei ca un lichior cu concentrație de alcool de 90-146. Ca și în cazul oricărei băuturi alcoolice, riscul de a pune în pericol sănătatea crește odată cu cantitatea consumată. Datorită potenței absintului, este important să bei cu moderație extremă.

Te-ar mai interesa: Nu reușești să dormi noaptea? Lipsa acestui nutrie...

Everclear – Acest tip de alcool din cereale este alcool în forma sa cea mai pură, ceea ce îl face cel mai periculos tip de alcool pe care îl poate consuma o persoană. Chiar și două shot-uri cu Everclear pot trimite o persoană în camera de urgență – cu ușurință.

Deoarece Everclear este nediluat și 92,4% etanol pur, alcoolul de cereale este, de asemenea, folosit ca dezinfectant de mâini și dezinfectant de uz casnic. Pentru o persoană obișnuită, un cocktail care conține una sau două shot-uri de Everclear ar fi suficient pentru a atinge niveluri periculoase de intoxicație.

Te-ar mai interesa: LISTA medicamentelor noi care pot fi comercializat...

Ce alcool este cel mai puțin dăunător?

  • Vin rosu.
  • Bere ușoară.
  • Tequila.
  • Gin & Rom & Vodka & Whisky.

Ce alcool este toxic pentru oameni?

Metanolul (CH3OH) este un alcool toxic care se găsește în diverși agenți de uz casnic și industriali. Expunerea la metanol poate fi extrem de periculoasă, cu morbiditate și mortalitate semnificativă dacă este lăsată netratată.

Care este cel mai sănătos alcool cu care să te îmbăți?

Deloc surprinzător, băuturile spirtoase simple conțin cea mai mică cantitate de calorii, așa cum sunt aproape în întregime etanolul fără zahăr adăugat. Vodca este alcoolul cu cele mai scăzute calorii, în jur de 100 de calorii per shot (adică un pahar de 50 ml). Whisky-ul are puțin mai multe calorii, aproximativ 110 de calorii per shot, potrivit The Health Journal.

Ce alcool este bun pentru inimă?

Vinul rosu, cu moderatie, a fost mult timp considerat ca fiind sanatos pentru inima. Alcoolul și anumite substanțe din vinul roșu numite antioxidanți pot ajuta la prevenirea bolii coronariene, afecțiunea care duce la atacuri de cord.

Ce alcool este bun pentru ficat?

Potrivit unui nou studiu publicat în jurnalul Oxford Alcohol and Alcoholism, oamenii de știință au descoperit că berea cu hamei este semnificativ mai puțin dăunătoare pentru ficat decât băuturile alcoolice și chiar berea fără hamei.

Care este mai dăunător: vodca sau whisky-ul?

Unii cercetători spun că whisky-ul este mai periculos decât votca, deoarece whisky-ul este compus din mult mai multe ingrediente decât vodca. În timp ce unii alți cercetători au ideea opusă și spun că vodca este mai periculoasă, deoarece îi lipsesc aditivii și, prin urmare, devine mai periculoasă.

Care lichior este cel mai dur pentru ficat?

Deci, acum trecem la întrebarea extrem de importantă, care alcool este cel mai ușor pentru ficat? Răspunsul rapid este, niciunul dintre ei. Motivul este că principalul ingredient care dăunează ficatului din toate tipurile de alcool este etanolul. Nu contează ce alcool ai ales, fie că este vorba despre bere slabă sau alcool din cereale.

Vodca este mai dăunătoare decât berea?

Alcoolul este, în general, alcătuit din aceiași compuși, așa că berea și băuturile alcoolice tari prezintă ambele riscuri similare pentru sănătatea unei persoane. Singura diferență este că băutura tare vine cu o amenințare mai mare, deoarece conține un conținut de alcool mai mare decât berea.

Ce tip de alcool provoacă leziuni hepatice?

Consumul mare de etanol produce un spectru larg de leziuni hepatice. Ficatul gras (adică steatoza) este cel mai timpuriu și cel mai frecvent răspuns care se dezvoltă la peste 90% dintre băutorii problematici care consumă 4 până la 5 băuturi standard pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private