Sari la conținut

Cea mai utilă legumă pentru inimă și vasele de sânge pentru cei trecuți de 40 de ani

batrani
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
leguma benefica pentru cei trecuti de 40 de ani

Cea mai utilă legumă pentru inimă și vasele de sânge pentru cei trecuți de 40 de ani! Sângele gros este un termen colocvial, o persoană nu poate vedea cum este sângele său și nu poate judeca dacă este în parametrii normali. Doar cu rezultatele analizelor de laborator se poate înțelege dacă procesul de coagulare a sângelui a crescut în sânge.

Din păcate, viața noastră este destul de scurtă, în medie aproximativ – 70-80 de ani. Dar pentru a ajunge la această vârstă și pentru a spera la mai multă longevitate, trebuie să avem grijă de corpul nostru și să trăim fără boli grave.

În acest context, există o legumă pe care este bine să o includeți în alimentație dacă ați împlinit deja vârsta de 40 de ani, deoarece este extrem de benefică pentru inimă și vasele de sânge.

Sfecla roșie ar trebui să fie în hrana persoanelor de peste 40 de ani

sfecla rosie
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Asigurați-vă că includeți sfecla în dieta zilnică. Această legumă este un dar de la Dumnezeu, ca multe alte produse.  Sistemul circulator funcționează continuu, furnizează „hrană” fiecărei celule a corpului nostru, îi aprovizionează și cu oxigen. Din acest motiv, el însuși este supus unei sarcini uriașe.

Cum să faci o salată de sfeclă pentru inimă

O condiție obligatorie este să fierbeți sfecla cu coaja, așa se obține toate beneficiile. Apoi luăm doar sfecla fiartă și o dam pe răzătoare grosieră, adăugăm iaurt sau unt.

Salata se consumă înainte de micul dejun și cel mai bine este să mănânci cereale. De exemplu, fulgi de ovăz.

Consumul zilnic de sfeclă previne modificările legate de vârstă în vasele de sânge, normalizează compoziția sângelui, întărește mușchiul inimii.

Și drojdia naturală de sfeclă roșie ajută la tratarea anemiilor, previne formarea cheagurilor de sânge, previne dezvoltarea bacteriilor nefavorabile, ajută ficatul și rinichii să funcționeze mai bine. Cel mai bine este să bei o jumătate de pahar de două ori pe zi, înainte de mese.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel