Cea mai folosită plantă aromată din Europa se află la tine în bucătărie și are o mulțime de beneficii

Cea mai folosită plantă aromată din Europa se află la tine în bucătărie și are o mulțime de beneficii
Cea mai folosită plantă aromată din Europa se află la tine în bucătărie și are o mulțime de beneficii

Știai că pătrunjelul este cea mai folosită plantă aromată din Europa și are o mulțime de beneficii? Reduce stresul, crampele menstruale și multe altele. Sigur o ai în bucătărie și o folosești la mâncare, însă iată câteva motive în plus ca să o folosești mai des

Pătrunjelul este bogat în uleiuri, care pot ajuta sistemul digestiv să își facă bine treaba. În plus, ajută la creșterea apetitului și este bogat în vitaminele A, K, B, C, E.

Conține nutrienți și minerale precum potasiu, calciu, magneziu și fosfor. De asemenea, dacă ai probleme cu respirația bea ceai de pătrunjel și vei vedea că acestea se vor rezolva.

Alte beneficii

  1. Reduce inflamația

Pătrunjelul are proprietăți anti-inflamatorii și reduce durerea cauzată de artrită și reumatism. În plus, este o plantă care te ajută dacaă ai probleme cu rinichii.

2.  Scade colesterolul

Ajută la scăderea colesterolului prin eliminarea grăsimii de pe interiorul pereților arterelor și previne bolile de inimă.

3. Ajută digestia

Uleiurile din pătrunjel ajută la o mai bună digestie a organismului, crește eficiența ficatului și a intestinelor.

4. Luptă împotriva anemiei

Pătrunjelul este bogat în substanțe nutritive așa cum am scris mai sus, de aceea este un condiment nelipsit din bucătăria oricărei gospodine.

5. Remediu împotriva conjuctivitei

Cu ajutorul unui bețișor înmuiat în ceaiul de pătrunjel tamponează zona afectată de conjuctivită și lasă pătrunjelul să își facă treaba. Substanțele active luptă împotriva bolilor transmisibile de ochi

6. Cel mai bun prieten al unei femei

În perioada ciclului menstrual, dacă ai crampe mesntruale intense, pătrunjelul te poate ajuta să le reduci.

A.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox