Sari la conținut

Ceaiul care face minuni pentru organism. Lidia Fecioru: „Este un antioxidant, îmbunătățește funcția vaselor capilare, luptă foarte bine cu celulele canceroase”

Lidia Fecioru
Sursa Foto: arhiva Doctorul zilei
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut

Ceapa este un remediu natural excelent, despre care am mai vorbit, insa cojile de ceapa contin destul de multe substante nutritive, aceasta fiind o sursa importanta de flavonoide, mai ales de quercitina, un antioxidant si antiinflamator puternic. Asadar, poate ca nu este o idee tocmai buna sa arunci cojile de ceapa.

Cele mai bune efecte pe care cojile de ceapa le au asupra organismului sunt cele antiseptice, antibiotice, analgezice, emoliante. Exista studii care documenteaza cojile de ceapa ca fiind un remediu eficient impotriva stafilococului. Trebuie sa mai stii ca foile de ceapa au efect diuretic, expectorant, antitusiv, dar si antitrombotic.

De altfel, ceaiul de coji de ceapa este unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva tusei. In plus, acest preparat, te poate ajuta sa reduci nivelul colesterolului si va sustine o buna activitate a muschilor. Lista beneficiilor nu se oprește aici, după cum subliniază și Lidia Fecioru:

Lidia Fecioru: Este o minunăție acest ceai de coji de ceapă

„Ştiţi că eu tot timpul spun să nu aruncați cojile de ceapă și nici pe cele de usturoi. Ce facem cu ele? Facem ceai.

În fiecare zi să bem câte o cană de ceai. Cum facem un ceai simplu, aşa ne facem și din coaja de ceapă.

O păstrăm acolo uscată, o punem într-un borcănel, sfărâmată bine, ca să o adăugăm în ceai și o dăm prin strecurătoare. Bem un ceai pe zi.

Este o minunăție acest ceai de coji de ceapă. Este un antioxidant, îmbunătățește funcția vaselor capilare, oprește funcția de îmbătrânire, luptă foarte bine cu celulele canceroase, adică îl putem bea inclusiv preventiv, pentru a nu avea această boală.

Explicaţia este aceea că aceste foi de ceapă conțin o substanță foarte bună, care ajută și pentru cei care au dezlipire de retină, de asemenea întăreşte mușchiul inimii, ajută şi pentru cei care au cârcei noaptea.

Așa că nu aruncați cojile de ceapă, după ce ați gătit. Puneţi-le într-un săculeț pe cele uscate, roșii, și când aveţi timp le fărâmați și le lăsaţi acolo. Când e cazul, faceţi un ceai”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru la emisiunea Adevăruri ascunse.

Beneficii susținute științific ale consumului de ceai de ceapă

Suc de ceapa
Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei

Reduce  tensiunea arterială

Datorita continutului ridicat de antioxidanti si a proprietatilor sale antiinflamatorii, ceapa poate ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale, fapt sustinut si de un studiu publicat in 2015 .

Acesta a inclus 70 de persoane supraponderale cu hipertensiune arteriala care au primit o anumita doza de extract de ceapa. In urma cercetarilor, rezultatele studiului au evidentiat ca extractul de ceapa a redus semnificativ tensiunea sistolica fata de tratamentul placebo.

Reducerea nivelului de colesterol si de trigliceride

Pe langa reducerea tensiunii arteriale ridicate, alte studii aditionale au aratat ca ceapa poate reduce atat nivelul colesterolului cat si a trigliceridelor.

Efectul benefic al cepei asupra colesterolului a fost sustinut de un studiu publicat in 2014 care a analizat impactul cepei asupra unui numar de 54 de femei supraponderale sau obeze cu sindrom ovarian polichistic.

In urma cercetarilor, rezultatele studiului au aratat o reducere a colesterolului rau sau LDL dupa consumul unei cantitati specifice de ceapa timp de 8 saptamani comparativ cu grupul de control.

Ceapa contine compusi care pot ajuta impotriva anumitor tipuri de cancer

Consumul de ceapa si usturoi a fost asociat cu un risc mai mic de dezvoltare a cancerului gastric si a celui colorectal, aceste proprietati fiind legate de diferiti compusi sulfurici si de flavonoidele antioxidante prezente in legumele din familia Allium.

O revizuire a 26 de studii anterioare publicata in anul 2015 a aratat ca persoanele care au consumat cantitatea cea mai mare de legume din familia Allium au avut o probabilitate cu 22% mai mica de a fi diagnosticate cu cancer gastric, comparativ cu persoanele care au consumat cantitatea cea mai mica de legume.

Aditional, o alta revizuire a 16 studii de aceasta data, publicata in anul 2014 a demonstrat ca participantii cu aportul cel mai ridicat de ceapa au prezentat o reducere cu 15% a riscului de dezvoltare a cancerului colorectal, comparativ cu participantii cu aportul cel mai mic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel