Sari la conținut

Acest ceai pe bază de plante este remediul natural împotriva coronavirusului! Multe țări deja îl consumă! Te vindeci în 7 zile

ceai

Ceai minune pe bază de plante. În aprilie, președintele convocă o conferință de presă pentru a anunța o descoperire în lupta împotriva COVID-19. Este o nouă utilizare pentru un tratament vechi al malariei, spune el, unul la care se observă rezultate miraculoase în rândul celor mai bolnavi pacienți din țară. Este atât de sigur încât chiar și școlarii ar putea să îl ia. De fapt, îi îndeamnă să facă acest lucru zilnic, ca măsură preventivă. Recunoaște că și el ia medicamentul acesta natural.

Nu, acesta nu este Președintele Statelor Unite care promovează un remediu nedovedit pentru un virus care a infectat aproape 5 milioane de oameni din întreaga lume. Este președintele Madagascarului, Andry Rajoelina, care este la fel de dispus să folosească platforma prezidențială pentru a promova un tratament ipotetic ca și omologul său american.

Pentru a dovedi siguranța noii sale descoperiri, el ridică o sticlă plasată proeminent pe podium și ia o înghițitură de lichid de chihlimbar. „Acest ceai din plante dă rezultate în șapte zile”, declară el. „Au fost efectuate teste – două persoane au fost acum vindecate prin acest tratament”.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, nu există medicamente care să demonstreze că previn sau vindecă COVID-19. Acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni – unii dintre ei să fie președinți – să prindă orice tratament potențial care ar putea oferi o cale de ieșire din blocajele devastatoare care prăbușesc economiile naționale sau evită amenințarea cu creșterea numărului morților.

Lansarea Covid-Organics (CVO pe scurt) în Madagascar luna trecută nu a fost diferită. În câteva zile, mai multe națiuni africane, precum și Haiti, întrebau despre transporturi. Și, deși CVO nu este încă disponibil pentru export, Rajoelina a acceptat trimiterea de probe gratuit.

Promovarea unui remediu netestat a stârnit consternare în rândul comunității medicale din Africa și a provocat o mustrare neobișnuit de ascuțită din partea OMS, care a menționat într-o declarație că „Trebuie luată precauție împotriva dezinformării, în special pe rețelele sociale, cu privire la eficacitatea anumitor remedii. Multe plante și substanțe sunt propuse fără cerințele minime și dovada calității, siguranței și eficacității. ” Utilizarea unor astfel de produse netestate, a continuat, „poate pune oamenii în pericol, dând un fals sentiment de securitate și distrăgându-i atenția de la spălarea mâinilor și distanțarea fizică, care sunt cardinale în prevenirea COVID-19”.

Utilizarea remediilor tradiționale în Madagascar este atât de adânc înrădăcinată încât majoritatea malagasilor, așa cum se numesc ei înșiși, ar apela la fel de probabil la un remediu pe bază de plante pentru a trata o durere de cap sau de stomac, precum ar face un produs farmaceutic occidental, spune Tiana Andriamanana, director executiv al ONG-ului local de conservare Fanamby.

Când în ianuarie au apărut pentru prima dată știrile despre o boală misterioasă asemănătoare gripei în China, care nu a răspuns la tratamentul convențional, directorul general al IMRA, doctorul Charles Andrianjara s-a întrebat dacă unele dintre cunoștințele pe bază de plante ale institutului ar putea ajuta la combaterea bolii. „Ipoteza noastră a fost că, dacă am putea trata tusea, dificultățile respiratorii, durerile, febra, atunci am putea trata virusul”, a declarat acesta, pentru TIME.

Ceai cu ierburi pe bază de pelin

Andrianjara a căutat ierburi cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, precum și suprimante naturale pentru tuse și febră. De asemenea, institutul studia pelinul dulce, un anti-malarian comun, care arăta semne promițătoare în tratamentul sindromului respirator acut sever (SARS), o altă boală respiratorie cauzată de un coronavirus.

Echipa lui Andrianjara a combinat pelinul cu alte ingrediente pentru a crea un ceai din plante pe care l-a dat pacienților testați pozitiv. „Am început cu unul, doi [pacienți] și am constatat că le-a redus simptomele cu adevărat”, spune el. „S-au recuperat repede.” Institutul nu a efectuat studii sau teste formale. Evaluarea lui Andrianjara provine doar din observarea reacțiilor câtorva pacienți în afara unui cadru controlat.

Băutura miraculoasă nu poate fi verificată de comunitatea științifică pentru că în afară de pelin, IMRA nu a făcut public numele celorlalte ingrediente, de teamă că formula ar putea fi furată.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: