Sari la conținut

Ceaiul care reduce colesterolul și curăța intestinele: Cum trebuie să-l consumi

tonic vitaminizant natural
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul care scade colesterolul

Un ceai care scade colesterolul si curata intestinele. Ceaiurile făcute din florile plantelor orientale populare sunt apreciate în întreaga lume pentru scăderea colesterolului și purificarea organismului. Compoziția sa conține multe substanțe utile care acționează asupra fiecărei celule a corpului.

Consumul de decoct de hibiscus întărește sistemul imunitar, scade tensiunea arterială, curăță ficatul, promovează pierderea în greutate. Potrivit specialiștilor arabi, dacă întâmpinați și trimiteți ziua cu această băutură, puteți uita de boli.

Pentru a prepara o porție din ea veți avea nevoie de:

O linguriță de hibiscus uscat și 1 cană (200 ml) de apă curată. Mai întâi aduceți apa la fiert și apoi adăugați petalele de trandafiri. Fierberea nu va dura mai mult de 10-15 minute, după care băutura este filtrată. Puteți adăuga miere sau scorțișoară.

Beneficiile ceaiului cu o mulțime de proprietăți

O băutură de trandafir sudanez are capacitatea de a suprima pofta de mâncare. Accelerează metabolismul și procesul de ardere a grăsimilor. Acest lucru ajută la reducerea nivelului de colesterol rău. Hibiscusul este bogat în antociani, antioxidanți, vitamine (A, grupele B, C, P), minerale (magneziu, calciu, sodiu, fosfor, fier, potasiu). Conține flavonoide și acizi organici.

Băutura sa are multe beneficii

hibiscus
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Experții au declarat pentru publicația turcă Sabah că una dintre principalele proprietăți benefice ale hibiscusului este capacitatea sa de a relaxa sistemul digestiv. Un decoct din acesta este descris ca un balsam pentru intestine. Îmbunătățește microbiota și promovează creșterea bacteriilor benefice.

Mențiunea proprietăților utile ale hibiscusului datează de la manuscrisele antice ale vindecătorilor celebri din Orient, care au fost primii care au apreciat puterea de vindecare a florilor trandafirului sudanean. În cele mai vechi timpuri, consumul lor era un privilegiu doar pentru oamenii bogați.

În țările arabe, hibiscusul este folosit pentru a trata tot felul de afecțiuni, de la dureri de cap și tinitus până la membrele inferioare. Vechii egipteni nu s-au despărțit de trandafirul sudanez nici la sfârșitul călătoriei lor pământești: au așezat flori uscate în mormintele oamenilor bogați.

Este recomandat să beți nu mai mult de 2 căni de băutură de hibiscus pe zi, indiferent dacă vă este foame sau sătul. În acest caz, se bea un pahar dimineața, al doilea – după prânz.

Durata unui cure este de 10 zile. Apoi trebuie să faceți o pauză de trei luni și să repetați cursul cu băutura aromată. Experții consideră că dacă hibiscusul este luat într-un mod diferit, în loc să aducă beneficii, poate dăuna organismului. Bea prea mult ceai poate provoca leșin, modificări ale tensiunii arteriale și halucinații.

Contraindicații

Hibiscus, ca orice produs, are contraindicații. Băutura sa nu trebuie băută în timpul sarcinii, exacerbarea gastritei cu aciditate crescută, pietre la rinichi și la vezica biliară.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel