Sari la conținut

Ceaiul care trebuie băut în fiecare zi. Menține corpul bine hidratat și este bogat în atioxidanți

ceai fierbinte
Sursa foto: Unsplash
Risc de cancer daca bei ceaiul fierbinte

Infuziile naturale au devenit populare în ultimii ani în ceea ce privește problemele de sănătate. Acum există dovezi ample că ierburile și condimentele au proprietăți antioxidante, antitumorale, antiinflamatorii, anticancerigene și de scădere a colesterolului sau a glucozei.

Cu toate acestea, nu toți oamenii consumă ceaiuri din plante în fiecare zi, dar marea majoritate știu că consumul acestora poate oferi beneficii pentru sănătate. Din acest motiv, mai mulți s-au alăturat tendinței de a savura cel puțin o ceașcă de ceai pe zi, potrivit portalului Better Health.

De remarcat este că, dincolo de conținutul său de antioxidanti și de multiplele beneficii pentru sănătate pe care le poate oferi, atunci când oamenii nu sunt obișnuiți să bea apă, ceaiul poate ajuta la creșterea aportului de lichide pe parcursul zilei și, astfel, la menținerea unui organism bine hidratat.

Ceai alb

Acesta este unul dintre cele mai puțin cunoscute de pe piață, dar unul dintre cele mai benefice. Ceaiul alb este o sursă și mai mare de antioxidanți decât ceaiul verde.

Aroma sa blândă o face o băutură răcoritoare excelentă, care este perfectă de băut în orice moment al zilei.

Ceai negru

Ceaiul negru are o aromă puternică și are o culoare închisă. Frunzele suferă un proces prelungit de oxidare.

Ceai verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai populare astăzi pentru puterea sa antioxidantă. În plus, datorită procesului său de oxidare a frunzelor, este bogat în catechine și soflavine, ceea ce previne uzura prematură a țesuturilor organismului.

În plus, consumul acestuia este legat de o reducere a grăsimii corporale, potrivit unui articol publicat în revista Clinical Nutrition.

Ceai rosu

Acest tip de ceai este cel mai bun pentru a ajuta la combaterea retenției de lichide, potrivit unui studiu publicat în 2020. Are o aromă puternică, de pământ și este greu de băut pentru mulți la început.

De ce să bei ceai în fiecare zi?

Te ajută să fii mai productiv

Ceaiul contine cofeina intr-o proportie mai mica decat cafeaua, asta inseamna ca nu are aceleasi efecte secundare nervoase.

De asemenea, promovează o vigilență mentală crescută și este eficientă în îmbunătățirea cogniției și a memoriei.

Este ușor de preparat

Este foarte simplu să faci o ceașcă de ceai, tot ce ai nevoie este o oală sau ceainic, frunze de ceai, apă fiartă și gata!

Are o mulțime de beneficii pentru sănătăte.

Antioxidanții din ceaiul verde, negru sunt foarte benefici pentru organism în general.

În plus, consumul de ceai are un efect protector la persoanele care suferă de hipertensiune arterială și menține nivelul zahărului din sânge stabil.

Păstrează oasele sănătoase

Ajută la întărirea oaselor. Consumul de ceai verde are un efect mare asupra sănătății oaselor, deoarece permite conservarea lor într-un mod mai bun, menținând o masă osoasă mai mare.

În plus, ajută la reducerea riscului de a avea fracturi osoase cauzate de osteoporoză.

Ajutor împotriva respirației urât mirositoare

Dacă oamenii suferă de halitoză sau respirație urât mirositoare, li se recomandă să bea ceai negru din cauza componentelor sale chimice numite polifenoli, aceștia încetinesc formarea bacteriilor care provoacă placa bacteriană.

Polifenolii scad nivelurile de producere a acidului, ceea ce permite prevenirea bolilor parodontale.

Ajutor împotriva alergiilor

Când oamenii se confruntă cu o alergie din cauza vremii, idealul este să începi ziua cu o ceașcă de ceai de urzică.
Frunzele de urzică liofilizate pot îmbunătăți ușor simptomele alergiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel