sâmbătă, februarie 27, 2021

Medicul ginecolog este singurul care poate să-ți recomande analize, tratamente atunci când te confrunți cu o  problemă medicală. Dar și cu una naturală, firească din cadrul procesului de îmbătrânire a organismului, așa cum e menopauza.

Cu toate acestea, existe anumite ceaiuri naturale care pot ameliora simptomele menopauzei sau alte neplăceri specifice femeilor. De exemplu, crețișoara are o acțiune foarte asemănătoare cu a progesteronului, fiind ideală în astfel de situații. Mai mult, ceaiul de crețișoară are o mulțime de beneficii asupra sistemului digestiv.

Ca și remediu natural, crețișoara are efecte benefice asupra sănătății femeilor. Mai exact, este indicată în sindromul premenstrual, menstruații abundente, ciclu neregulat sau chiar în prevenirea fibromului.

Poți să folosești planta întreagă, atât frunzele precum și florile. Deși este de regulă, considerată o plantă pentru femei, ajută și la vindecarea rănilor, curăță pielea și ajută la probleme precum diareea.

Specialiștii spun că este de ajutor în pentru femeile care au născut deoarece poate reface elasticitatea uterului și restabilește ciclul menstrual. Dar, atenție! Femeile însărcinate nu trebuie să folosească acestă plantă deoarece poate provoca avortul spontan.

Însă, în menopauza această plantă și-a dovedit de ani de zile proprietățile curative. Ea poate ameliora simptomele care însoțesc menopauza.

Uite care sunt beneficiile ceaiului de crețișoară: 

Contribuie la favorizarea digestiei, combate spasmele abdominale și crampele. Este foarte bună pentru afecțiunile gastrointestinale, așa cum sunt: colita, ulcerul, gastrita, enterocolita. Explicația este aceea că planta deține proprietăți cicatrizante, antiseptice, antiinflamatorii.

Este foarte bună și împotriva hemoroizilor.

Ajută și la menținerea unei greutăți ideale deoarece poate să combată retenția de apă din organism, favorizând procesul de slăbire.

Combate insomnia și ameliorează stările de anxietate și de depresie.

Se pare că poate să amelioreze și aspectul celulitei.

Este un remediu excelent pentru cei care au anumite carențe de vitamine. De aceea, ceaiul de crețișoara este indicat și copiilor, dar și vârstnicilor.

În plus, ceaiul de crețișoară este un remediu natural cu rezultate excelente în cazurile de reumatism, dureri articulare, dar și în obezitate.

Ultimele stiri

Parteneri