luni, martie 27, 2023

Ceaiul minune! Îți ia durerea de cap cu mâna.

În epoca în care trăim, durerile de cap sunt printre cele mai des întâlnite afecțiuni. Fie că muncim prea mult, fie că suntem stresați, cu toții ne-am confruntat cu dureri de cap, în anumite perioade ale vieții.

În aceste cazuri neplăcute, este de preferat să apelăm la remedii naturale și să încercăm să evităm medicamentele. Remediile naturale pe bază de plante nu prezintă contraindicații și își fac efectul într-un mod mai blând.

Te-ar mai interesa: Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe j...

Rosemary Gladstar, un fitoterapeut celebru, recomandă un ceai minune pentru a vă scăpa de neplăcutele dureri de cap. Plantele le găsiți fie la farmacii, fie în magazinele cu plante naturiste, fie le puteți culege chiar voi în sezonul de recoltare al acestora și depozita în cămară, pentru a le avea la îndemână.

Ceaiul minune! Îți ia durerea de cap cu mâna. Rețetă

  • 3 părți mușețel;
  • 3 părți roiniță;
  • 1 parte passiflora;
  • 1 parte gura-lupului.

Amestecați plantele și adăugați o lingură din amestecul acestora la o cană de apă fiartă. Sau, la un litru de apă, adăugați 30 grame de amestec. Lăsați la infuzat aproximativ 30 minute. Nu fierbeți amestecul, întrucât fierberea le-ar distruge proprietățile curative. Cu cât veți lăsa mai mult la infuzat, cu atât ceaiul va deveni mai concentrat.

Te-ar mai interesa: Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta ace...

Durerile de cap vasculare

Acest tip de durere apare, în general, din cauza unei diete pe bază de mâncare rece sau a unei predispoziții a corpului spre aciditate. Alimentele precum înghețata, dulciurile, lichidele reci, alcoolul pot duce la dureri de cap vasculare, conform aceleași surse. Soluția este alcalinizarea dietei.

Iată un amestec de plante alcaline pentru dureri de cap vasculare:

  • 3 părți rădăcină de păpădie;
  • 2 părți rădăcină de brusture;
  • 1 parte ștevie galbenă.

Ceaiul se prepară după aceeași rețetă ca cea de mai sus.

Alte tipuri de ceai pentru durerile de cap

Ceaiul de muşeţel

Binecunoscutul ceai de muşeţel are un efect calmant asupra ta şi te ajută să reduci stresul acumulat peste zi. Acest ceai te va ajuta să îţi recapeţi starea de linişte şi implicit, să scapi de durerea de cap. Ceaiul de muşeţel este eficient şi atunci când este pregătit pentru infuzie.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Ceaiul de lavandă

Lavanda este extrem de eficientă în tratarea durerilor de cap. Pregăteşte un ceai din frunze de lavandă combinat cu câteva felii de lămâie şi vei vedea rezultatele în scurt timp. Amestecă o picătură de ulei de lavandă cu o linguriţă de ulei de măsline şi masează-ţi uşor fruntea şi tâmplele.

Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir înlătura toxinele acumulate în organism. De asemenea, ameliorează durerea de cap şi redă tonusul şi vitalitatea. Dacă vrei să te bucuri şi de un aport necesar de vitamine, rădăcina de ghimbir este bogata în calciu, magneziu, zinc şi potasiu.

Te-ar mai interesa: Medic: șase modalități de a reduce riscul de apari...

Băute în mod echilibrat şi cu atenţie, ceaiurile te pot ajuta să îţi recapeţi vitalitatea şi energia. Le poţi include în rutina ta zilnică şi vei simţi efectele benefice fără întârziere. Înainte de a te hotărî să urmezi un tratament cu produse naturiste, fie ele şi ceaiuri, cere sfatul unui medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private