Sari la conținut

Ceaiul Pu-Erh: cel mai bine secret ținut în China pentru a pierde în greutate

ceaiul pu-erh

Pierderea în greutate: Ceaiul Pu-erh, originar din districtul Yunnan din China, a fost multă vreme promovat drept unul dintre cele mai bune ceaiuri care ajută la eliminarea kilogramelor în plus.

De-a lungul anilor, avantajele consumului de ceai au devenit din ce în ce mai cunoscute, mai ales dacă doriți să pierdeți în greutate în mod natural.

Ceaiuri precum ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul de mușețel și ceaiul albastru – ne ajută să ne păstrăm sănătatea, să prevenim boli, dar și să scădem în greutate.

Există multe soiuri de ceaiuri care încep ușor ușor să își marcheze prezența în viețile noastre, iar în fruntea listei este ceaiul Pu-Erh. Cunoscut a fi cel mai bine păstrat secret din China, ceaiul pu-erh (pronunțat poo-air) este cultivat din aceeași plantă care furnizează ceai oolong, verde și negru.

Citeste si:

A fost mult timp promovat ca fiind unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru a ajuta la eliminarea kilogramelor în plus. Dacă nu sunteți inițiat, vă spunem noi tot trebuie să știți depre ceaiul puerh, în special cum ne ajută în lupta cu pierderea în greutate.

Ce este ceaiul Pu-erh?

Născut în districtul Yunnan din China, pu-erh este cultivat din planta Camellia sinensis, care furnizează și alte variante de ceai. Ceea ce face acest ceai diferit de altele este că pu-erh este fermentat ca ceaiul oolong și apoi trece printr-un alt proces cunoscut sub numele de post-fermentare. Odată ce ceaiul este fermentat, frunzele sunt uscate la soare și îmbătrânite într-un mediu cu umiditate ridicată.

După cum se spune popular, cu cât vinul este mai îmbătrânit, cu atât are un gust mai bun. În mod similar, ceaiul pu-erh devine mai bun cu cât este mai vechi. Este o delicatesă specială în China.

Beneficii cunoscute ale ceaiului Pu-erh

Ajută la procesul de curățare al organismului

Se spune că ceaiul Pu-erh este benefic pentru curățarea sângelui și digestie. Numeroasele alimente pe care le consumăm pot conține uleiuri grase, toxine și substanțe chimice care rămân mult timp în oraganimsul nostru. Ceaiul pu-erh ne ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Ajută la reducerea stresului

S-a demonstrat că prezența substanțelor fitochimice GABA și teanină reduce nivelul de stres și crește producția de melatonină naturală în creier, ceea ce duce la un somn sănătos și la eliminarea stresului.

Ajută la scăderea în greutate

Se spune că ceaiul Pu-erh îți împiedică corpul să producă mai multe grăsimi. Dacă se asociază cu exerciții și o dietă sănătoasă, acest ceai oferă rezultate eficiente asupra grăsimii încăpățânate.

Poate reduce colesterolul

Procesul de îmbătrânire a ceaiului pu-erh poate duce la producerea de lovastatină, o statină naturală despre care se spune că gestionează nivelurile ridicate de colesterol.

Cum ajută ceaiul Pu-erh să slăbești?

Un studiu publicat de Departamentul de Științe ale Vieții și Biotehnologie din China – Universitatea Kunming a constatat că dozele de ceai pu-erh au ajutat la pierderea în greutate, la scăderea colesterolului și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Ceaiul Pu-erh este cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la arderea grăsimilor și a pierde kilogramele, ajutându-vă organismul să metabolizeze grăsimile.

Cofeina prezentă în acest ceai vă determină corpul să secrete anumiți hormoni care sunt responsabili pentru metabolizarea acizilor grași depozitați în celulele adipoase.

Cum să prepari ceaiul Pu-erh?

Ceaiul Pu-erh este disponibil în general sub formă de pliculețe de ceai. În general, se recomandă utilizarea a trei până la patru grame de ceai pu-erh în 200 ml apă. Cantitatea poate fi ajustată în funcție de cât de puternic îți place ceaiul.

Cel mai bun moment pentru a bea ceai pu-erh pentru scăderea în greutate este la o oră după masă, astfel încât să poată elimina excesul de grăsime și să ajute corpul să elimine grăsimile nedorite și greu digerabile.

Dacă aveți tendința de a bea ceai pu-erh înainte de masă, acesta tinde să elimine depunerile de grăsime din corpul și orice reziduuri rămase în stomac, crescând astfel apetitul, determinându-vă să mâncați excesiv.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.