vineri, iulie 1, 2022

Ceaiuri pentru slăbit. Nu există o plantă sau pastilă minune care să topească grăsimea, în afara unui stil de viață sănătos, însă anumite remedii naturiste pot grăbi procesul de pierdere în greutate.

Important de știut este însă că, dincolo de orice, când ne propunem să slăbim, trebuie să avem un vedere un regim moderat, nu foarte restrictiv. În niciun caz nu se va coborî sub 1.000 de kilocalorii pe zi și ar fi bine ca alimentele să fie distribuite de-a lungul a 4-6 mese, pentru a menține metabolismul activ.

Te-ar mai interesa: Atac de cord: Băuturi care ar trebui evitate vara...

Ceaiuri pentru slăbit

Potrivit medicului primar Alice Popescu, specializat în medicină generală, acupunctură și fitoterapie, la Institutul Național de Medicină Complementară și Alternativă din București, există trei categorii de plante care vă ajută să obțineți silueta dorită.
Mecanismul lor de acțiune este diferit: fie taie pofta de mâncare și stimulează metabolismul, fie elimină mai repede apa din țesuturi și intensifică tranzitul intestinal.

1. Plantele cu rol de purificare folosite în eliberarea lichidelor reținute în organism precum păpădia, socul sau coada calului. Acestea au avantajul că nu dau efecte secundare, doar purifică organismul

Te-ar mai interesa: Dezvăluiri despre Putin. Tatiana Fokina: De câte o...

2. Orice fel de tărâțe: acestea scad pofta de mâncare, umplu stomacul și conferă aceeași sațietate ca și o masă, datorită conținutului ridicat de fibre. Se găsesc și în produsele de detoxifiere, create pentru a stimula tranzitul intestinal. Extrem de eficientă este inulina, o fibră solubilă alimentară indicată în curele de slăbire, fiindcă încetinește absorbția de zahar din alimente.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe banane. Ai ...

3. Plante care stimulează metabolismul. Dezavantajul acestora este că pot da efecte secundare. Guarana spre exemplu, considerată cofeină naturală, are efecte adverse: creșterea tensiunii și a pulsului inimii, insomnie, agitație etc. De aceea o regăsim în multe dintre produsele care promit o slăbire rapidă.

Efecte adverse ceaiuri de slăbit

„Orice plantă sau aliment poate avea și efecte adverse. Atenție și dacă luați medicamente cu care acestea pot interacționa”, subliniază Alice Popescu.

Te-ar mai interesa: Dietă Lidia Fecioru. Cum a topit 30 de kilograme: ...

De exemplu, ceaiurile diuretice (mătase de porumb, păpădie, coada-calului) trebuie asociate întotdeauna cu un consum crescut de lichide bogate în săruri, pentru a nu produce dezechilibre majore în organism. Și ceaiurile laxative, precum cel de crușin, consumate în exces, pot provoca hemoragii digestive și pot agrava hemoroizii.

„Pentru menținerea unui tranzit intestinal bun recomand un consum regulat de fibre – glucomanan, tărâțe de psyllium, semințe de chia etc.”, adaugă specialistul în fitoterapie.

Te-ar mai interesa: Atenție la postul intermitent! Carmen Brumă: ̶...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private