marți, noiembrie 30, 2021

Ceaiuri pentru slăbit. Nu există o plantă sau pastilă minune care să topească grăsimea, în afara unui stil de viață sănătos, însă anumite remedii naturiste pot grăbi procesul de pierdere în greutate.

Te-ar mai interesa: 39 de români vor ajunge în România mâine, din Afri...

Important de știut este însă că, dincolo de orice, când ne propunem să slăbim, trebuie să avem un vedere un regim moderat, nu foarte restrictiv. În niciun caz nu se va coborî sub 1.000 de kilocalorii pe zi și ar fi bine ca alimentele să fie distribuite de-a lungul a 4-6 mese, pentru a menține metabolismul activ.

Ceaiuri pentru slăbit

Potrivit medicului primar Alice Popescu, specializat în medicină generală, acupunctură și fitoterapie, la Institutul Național de Medicină Complementară și Alternativă din București, există trei categorii de plante care vă ajută să obțineți silueta dorită.

Te-ar mai interesa: Omicron, pe cale să provoace o nouă pandemie?! Med...

Mecanismul lor de acțiune este diferit: fie taie pofta de mâncare și stimulează metabolismul, fie elimină mai repede apa din țesuturi și intensifică tranzitul intestinal.

1. Plantele cu rol de purificare folosite în eliberarea lichidelor reținute în organism precum păpădia, socul sau coada calului. Acestea au avantajul că nu dau efecte secundare, doar purifică organismul

2. Orice fel de tărâțe: acestea scad pofta de mâncare, umplu stomacul și conferă aceeași sațietate ca și o masă, datorită conținutului ridicat de fibre. Se găsesc și în produsele de detoxifiere, create pentru a stimula tranzitul

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunul...

intestinal. Extrem de eficientă este inulina, o fibră solubilă alimentară indicată în curele de slăbire, fiindcă încetinește absorbția de zahar din alimente.

3. Plante care stimulează metabolismul. Dezavantajul acestora este că pot da efecte secundare. Guarana spre exemplu, considerată cofeină naturală, are efecte adverse: creșterea tensiunii și a pulsului inimii, insomnie, agitație etc. De aceea o regăsim în multe dintre produsele care promit o slăbire rapidă.

Efecte adverse ceaiuri de slăbit

„Orice plantă sau aliment poate avea și efecte adverse. Atenție și dacă luați medicamente

Te-ar mai interesa: Sfântul Andrei, tradiții, obiceiuri și supersitiți...

cu care acestea pot interacționa”, subliniază Alice Popescu.

De exemplu, ceaiurile diuretice (mătase de porumb, păpădie, coada-calului) trebuie asociate întotdeauna cu un consum crescut de lichide bogate în săruri, pentru a nu produce dezechilibre majore în organism. Și ceaiurile laxative, precum cel de crușin, consumate în exces, pot provoca hemoragii digestive și pot agrava hemoroizii.

„Pentru menținerea unui tranzit intestinal bun recomand un consum regulat de fibre – glucomanan, tărâțe de psyllium, semințe de chia etc.”, adaugă specialistul în fitoterapie.

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută l...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri