Sari la conținut

Ceaiuri pentru scăderea colesterolului ridicat: 7 ceaiuri delicioase care pot ajuta la eliminarea colesterolului toxic

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Consumul de ceai poate ajuta la gestionarea nivelului ridicat de colesterol. Catechinele, care se găsesc în unele forme de ceai, cum ar fi ceaiul verde, negru și oolong, s-a demonstrat că scad nivelul de colesterol LDL (rău) și măresc nivelul de colesterol HDL (bun). În acest articol, aruncăm o privire la 7 ceaiuri grozave care pot ajuta eficient la gestionarea nivelului ridicat de colesterol.

Ceaiuri pentru colesterol ridicat

Ești un iubitor de ceai? Încercați aceste ceaiuri uimitoare pentru a scăpa de colesterolul rău acumulat din artere.

Ceai verde

Nu, acest ceai nu numai că ajută la gestionarea greutății tale, dar vine cu câteva surprize suplimentare pentru sănătatea corpului tău. Te întrebi care sunt acestea? Gestionarea nivelului de colesterol. Da, consumul moderat de ceai verde vă poate ajuta să vă gestionați nivelul de colesterol rău.

Ceaiul verde este unul dintre cele mai populare ceaiuri din lume și din multe motive întemeiate. Este plin de antioxidanți esențiali, inclusiv catechine, care sunt excelente pentru scăderea nivelului de colesterol LDL (rău) și creșterea nivelului de colesterol HDL (bun).

Dacă doriți să preparați o ceașcă perfectă de ceai verde, încercați această rețetă – Luați o cratiță, adăugați apă și lăsați-o să fiarbă. Acum, pur și simplu înmuiați ceaiul cu frunze vrac sau o pliculețe de ceai timp de 3-5 minute.

Ceai de schinduf

După ce cunoașteți beneficiile uimitoare pentru sănătate ale acestui ceai, veți încerca, de asemenea, să îl adăugați în dieta dumneavoastră obișnuită.

Ceaiul de schinduf este o băutură excelentă pentru a gestiona nivelul colesterolului din sânge. Aceste semințe sunt pline de fibre, care ajută la legarea colesterolului în tractul digestiv și împiedică absorbția acestuia în sânge.

Dacă doriți să savurați o ceașcă caldă proaspăt preparată de ceai de schinduf, încercați această rețetă.Pentru a face ceai de schinduf, înmuiați 1-2 lingurițe de semințe de schinduf în apă peste noapte.

Se strecoară semințele dimineața și se încălzește apa până când dă în clocot. Reduceți focul și fierbeți timp de 10 minute. Adăugați miere sau lămâie după gust.

Ceai de turmeric

Turmericul este plin de curcumină, care este o sursă excelentă de antioxidanți.

beneficii turmeric
sursa foto: Unsplash

Ceaiul de turmeric este un ceai tradițional indian, cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante. S-a demonstrat că acest ingredient ayurvedic scade nivelul de colesterol și îmbunătățește sănătatea inimii.

Pentru a face ceai de turmeric, combinați 1/2 linguriță de pudră de turmeric cu 1 cană de apă fierbinte. Adăugați miere sau lămâie după gust.

Ceai de ghimbir

Următorul ceai care ar trebui să existe în din dieta ta este ceaiul de ghimbir. Acest ceai este un alt ceai indian popular care poate ajuta la scaderea colesterolului.

apa cu ghimbir
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Ghimbirul conține un compus numit gingerol, care s-a dovedit că inhibă absorbția colesterolului în tractul digestiv.

Dacă doriți să savurați o ceașcă de ceai de ghimbir proaspăt preparată, folosiți această rețetă – Radeți 1 linguriță de ghimbir proaspăt sau feliați 1/4 inch de rădăcină de ghimbir și adăugați-o la 1 cană de apă fierbinte. Se aduce la punctul de  fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe timp de 10 minute. Adăugați miere sau lămâie după gust.

Ceai de usturoi

Ceaiul de usturoi vine cu mai multe beneficii pentru sănătate, iar unul dintre ele este gestionarea nivelului ridicat de colesterol.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ceaiul de usturoi este un ceai înțepător, cunoscut pentru proprietățile sale antibiotice și antivirale.

Usturoiul conține, de asemenea, compuși care s-au dovedit că scad nivelul colesterolului și îmbunătățesc sănătatea inimii.

Dacă doriți să vă pregătiți o ceașcă de ceai de usturoi proaspăt preparat, încercați această rețetă – Pentru a face ceai de usturoi, zdrobiți 1-2 căței de usturoi și adăugați-i la 1 cană de apă fierbinte.

Se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe timp de 10 minute. Adăugați miere sau lămâie după gust.

Ceaiul de agrișe

Ceaiul indian de agrișe este, de asemenea, grozav pentru gestionarea nivelului ridicat de colesterol. Ceaiul de agrișe este o sursă bogată de vitamina C și alți antioxidanți, care s-a dovedit că scad nivelul colesterolului și îmbunătățesc sănătatea inimii.

Ceai Ashwagandha

Ceaiul Ashwagandha este, de asemenea, un amestec fierbinte excelent pentru gestionarea nivelului ridicat de colesterol.

Acest ceai are caracteristici calmante datorită prezenței rădăcinii de ashwagandha.

Ashwagandha este o plantă adaptogenă, ceea ce înseamnă că poate ajuta organismul să se adapteze la stres.

Această plantă minunată ayurvedică este, de asemenea, un plus uimitor la dieta dumneavoastră atunci când suferiți de niveluri ridicate de colesterol. De asemenea, este bun pentru îmbunătățirea sănătății inimii.

Pentru a face ceaiul de ashwagandha, combinați 1 linguriță de pudră de ashwagandha cu 1 cană de apă fierbinte. Adăugați miere sau lămâie după gust.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel