miercuri, august 10, 2022

Grupa de sânge și riscul de cancer. Cercetări recente, făcute de oameni de ştiinţă de la universităţile americane au relevat că persoanele care au grupele de sânge A sau B au un risc mai mare de a se îmbolnăvi de malarie, comparativ cu cei cu grupa 0. Cât priveşte riscul de cancer, cei ce au grupa de sânge 0 prezintă un risc mai mic de a face cancer gastric.

„Cauza principală a cancerului gastric este un microb. Bacteria numită Helicobacter pylori este una dintre cele mai cunoscute cauze infecţioase ale cancerului gastric. Motivul pentru care tipul A de sânge – şi posibil şi B – au un risc crescut de cancer gastric este legat de răspunsul inflamator diferit. Aceste persoane sunt mai predispuse la efectul acestei bacterii”, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Vermont.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții c...

Explicația unui cunoscut oncolog român

Ei bine, studiile bombastice ale americanilor sunt desfiinţate de către unul dintre cei mai mari renumiți oncologi din România.

„Nu cred în astfel de speculaţii. Tot felul de teorii aberante în medicină au apărut încă de pe vremea lui Hypocrate. Şi studiul acesta este doar un banc de prost gust. Nu există niciun fel de dovezi ştinţifice care să coreleze grupele de sânge cu apariţia cancerului. Eu n-am vazut niciun fel de argument ştinţific legat de acest aspect, şi mă ocup de zeci de ani de domeniul oncologiei, unde merg la foarte multe congrese internaţionale, foarte elaborate”, a declarat pentru EVZ dr. oncolog Florin Băcanu, vicepreședinte al Societății Naţionale de Oncologie.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

Potrivit specialistului, astfel de studii nu fac decât să ne inducă ideea că bolile oncologice ţin de destin, în sensul că dacă avem o anumită grupă de sânge „cu risc” suntem sortiţi îmbolnăvirii!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private