duminică, septembrie 26, 2021

Migrenele însoţite de probleme de vedere sunt mai periculoase decât obezitatea, diabetul, fumatul sau antecedentele familiale în ceea ce priveşte dezvoltarea infarctului sau a accidentului cerebral. Mai mult decât atât, conform studiilor, durerile severe de cap dublează riscul accidetelor cardiovasculare.

Deşi studiile s-au concentrat asupra femeilor, cercetătorii sunt de părere că şi în cazul bărbaţilor cu migrene, există aceleaşi riscuri.

Studiul prezentat la American Academy of Neurology a urmărit timp de 15 ani, aproximativ 28 000 de femei trecute de 45 de ani. Dintre acestea, femeile cu hipertensiune şi cele care aveau migrene au suferit cele mai multe atacuri de cord şi accidente cerebrale din întreg grupul (7,9 cazuri la 1000 de femei, pe an). Au urmat apoi cele care sufereau de diabet (7,1 cazuri la 1000 de femei, pe an), cele cu antecedente familiale (5,4 cazuri la 1000 de femei, pe an), fumătoarele (5,4 cazuri la 1000, pe an) şi cele obeze (5,3 cazuri la 1000, pe an).

„Este cunoscut faptul că femeile tinere care suferă de migrene au un risc mai mare de embolism decât cele care nu se confruntă cu durerile puternice de cap, însă riscul de de accident cardiovascular în rândul persoanelor tinere este destul de scăzut”  a explicat Susan Haydon of The Migraine Trust.

Ultimele stiri