sâmbătă, octombrie 23, 2021

S-au împlinit ieri 20 de ani de la moartea Prinţesei Diana într-un accident de maşină, în Paris. Un pompier care se afla la locul accidentului a dezvăluit ce i-a spus prințesa Diana cu puțin timp înainte

ca aceasta să se stingă din viață, notează Independent.

La douăzeci de ani după cumplita tragedie în care Prinţesa Diana şi-a pierdut viaţa, sergentul Xavier Gourmelon a dezvăluit că ultimele cuvinte ale acesteia l-au făcut să creadă că va trăi cu siguranţă.

„My God, what’s happened?/Dumnezeule, ce s-a întâmplat?“ a întrebat prinţesa de Wales, într-un moment de luciditate, conform spuselor pompierului care s-a aflat la locul accidentului, arată The Independent.

Alteţa Sa Regală a fost transportată de urgenţă apoi la spitalul Pitie-Salpetriere din Paris, unde a decedat câteva ore mai târziu, pe

31 august 1997.

Sergentul a afirmat, de asemenea, că era absolut convins că Prinţesa Diana va supravieţui accidentului.

„Vedeam că este rănită serios la umărul drept, dar n-am mai observat alte răni semnificative. Nu avea sânge pe ea. Să fiu sincer, am crezut că va supravieţui. Din câte ştiu eu, era în viaţă când a fost pusă în ambulanţă şi mă aşteptam să trăiască“, a afirmat Xavier Gourmelon.

Pompierul a declarat, de asemenea, că cei doi pasageri de pe scaunele din spate ale maşinii, Diana şi Dodi Al-Fayed, mort şi el în accident, nu purtau centurile de siguranţă.

Membrii familiei şi

prietenii apropiaţi au susţinut că acest lucru nu-i stătea în fire regretatei prinţese şi că, în mod normal, purta centura de siguranţă în orice împrejurare.

În momentul anunţării teribilei veşti, Henri Paul, şoferul care conducea limuzina, a fost acuzat de „neglijenţă grosolană“, aflându-se în stare de ebrietate. Aceleaşi acuzaţii le-au fost aduse şi paparazzilor care o urmăreau pe Diana.

Prințul Harry a vorbit despre detaliile accidentului, condamnând paparazzi care au cauzat accidentul că au fotografiat-o pe Prințesa Diana, în mașină, în timp ce murea.

”Cred că cel mai dureros lucru

e că persoanele care au urmărit-o în tunel sunt aceleași care au fotografiat-o în timp ce murea pe bancheta din spate a mașinii. Eu și William știm asta. A avut o rană gravă la cap dar era încă în viață. Acei oameni care au cauzat accidentul, în loc să o ajute, i-au făcut fotografii în timp ce se stingea din viață”.

Ultimele stiri