joi, mai 26, 2022

Cei mai sănătoși 4 înlocuitori pentru uleiul vegetal

Există o dezbatere continuă despre beneficiile pentru sănătate ale uleiurilor vegetale sau despre lipsa acestora. Unele conțin grăsimi sănătoase polinesaturate și mononesaturate, în timp ce altele sunt făcute din grăsimi trans nesănătoase.

Majoritatea uleiurilor vegetale neorganice sunt procesate cu solvenți chimici. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai sănătoase, există mai mulți înlocuitori de ulei vegetal din care să alegeți.

Te-ar mai interesa: Studiu: Testele genetice pot reduce riscul afecțiu...

Înlocuitori sănătoși de ulei vegetal

Nu toți înlocuitorii de ulei sunt adecvați pentru toate tipurile de gătit și rețete. Unele uleiuri au arome mai puternice decât altele, ceea ce poate modifica gustul alimentelor. Alte uleiuri, dimpotrivă, au puncte de căldură scăzute și nu pot fi folosite pentru coacere sau pentru gătit la căldură mare.

Deși multe uleiuri oferă beneficii pentru sănătate, rețineți că majoritatea opțiunilor sunt, de asemenea, bogate în grăsimi și calorii. Chiar dacă grăsimea este considerată „sănătoasă”, vă aduce kilograme în plus ileiul este cantitat în cantitate prea mar.

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

remedii naturiste pentru vergeturi

Înlocuitori pentru uleiul vegetal. Ulei de masline

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri pe care le puteți cumpăra. Este făcut din fructele măslinului. Uleiul de măsline conține în mare parte grăsimi mononesaturate sănătoase, care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. Ele pot ajuta, de asemenea, la reglarea zahărului din sânge.

Nu tot uleiul de măsline este creat la fel. Potrivit unui raport CBS News din 2016, o mare parte din uleiul de măsline italian găsit pe rafturile supermarketurilor este fals. Raportul sugerează să cumpărați ulei de măsline online direct de la producătorii italieni.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru combaterea stresului...

De asemenea, ar trebui să citiți cu atenție etichetele pentru a vedea dacă produsul provine din orașe italiene producătoare de ulei de măsline, cum ar fi Sicilia sau Puglia. Uleiul de măsline poate fi înlocuit cu uleiul vegetal în sosuri sau marinate și poate fi sotit la foc mic până la mediu. Deoarece uleiul de măsline are un punct de fum scăzut, nu ar trebui folosit pentru rețete care necesită căldură mare. Uleiul de măsline nu este o alegere bună pentru produsele de copt, datorită aromei sale puternice.

Te-ar mai interesa: Măsurarea glicemiei, primul pas în depistarea la t...


Ulei de cocos

Uleiul de cocos este extras din lapte de nucă de cocos rezultat din nuca de cocos proaspată. Deși conține grăsimi saturate, grăsimile sunt mai neutre decât cele găsite în alte alimente. Uleiul de cocos conține acid lauric, o grăsime saturată care poate crește de fapt nivelul de colesterol „bun”.

Pentru a înlocui uleiul de cocos cu uleiul vegetal, utilizați aceeași cantitate de ulei de cocos ca și uleiul vegetal. Deoarece uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, va trebui să topești uleiul dacă rețeta ta necesită ulei lichid.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu Volodimir Zelenski? Ridurile fat...

Asigurați-vă că celelalte ingrediente nu sunt prea reci sau vor solidifica din nou uleiul de cocos. Uleiul de cocos rezistă bine la căldură mare, așa că este o alegere bună pentru gătit și coacere la căldură mare. Rețineți că uleiul de cocos are o aromă bogată, asemănătoare vaniliei. Este o alternativă delicioasă în produsele de patiserie, dar poate să nu fie potrivită pentru toate rețetele.

Essential Oil - Flax Seed Oil Manufacturer from Delhi

Înlocuitori pentru uleiul vegetal. Uleiul de in

Uleiul de in provine din semintele plantei de in. Este o sursă bună de fibre solubile. Un studiu efectuat pe animale din 2015 a arătat că uleiul de semințe de in are efecte laxative și poate ajuta la ameliorarea constipației. Unele dovezi arată că poate ajuta la scăderea colesterolului și la reducerea bolilor de inimă, dar sunt necesare mai multe cercetări.

Uleiul din semințe de in nu este stabil la căldură. Nu ar trebui folosit ca înlocuitor de ulei vegetal în rețete care necesită gătit la căldură. Îl poți folosi în marinate și sosuri de salată. De asemenea, este grozav stropit peste legume la grătar sau alte alimente gătite înainte de servire.

Uleiul de avocado este noul ulei de nuca de cocos | Desprecopii.com

Înlocuitori pentru uleiul vegetal. Ulei de avocado

Uleiul de avocado provine din pulpa presată de avocado. Este alcătuit în mare parte din acid oleic, o grăsime mononesaturată sănătoasă. De asemenea, este o sursă bună de antioxidanți pentru a ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism.

Un studiu din 2005 a arătat că uleiul de avocado poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Un studiu separat din același an a constatat că uleiul de avocado ajută la creșterea absorbției carotenoidelor în salate și salsa. Carotenoizii precum beta-carotenul și luteina sunt legați de sănătatea ochilor și pot reduce riscul unor cancere.

Uleiul de avocado are un gust cremos, de unt. De asemenea, are un punct de fum ridicat. Este bun pentru:

  • grătar
  • marinate
  • sosuri
  • sotare
  • prăjire
  • coacere

Înlocuiți uleiul vegetal cu uleiul de avocado în cantități egale. Uleiul de avocado nu este la fel de ușor de găsit la magazinul local ca alți înlocuitori de ulei vegetal. Majoritatea magazinelor naturiste o păstrează pe stoc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private