Sari la conținut

Cei mai sănătoși înlocuitori ai zahărului, îndulcitorii naturali! De ce să faci această schimbare?

îndulcitori naturali

Zahărul este cea mai puternică otravă pe care o consumăm zilnic. Acesta este asociat cu dezvoltarea multor afecțiuni grave și, de asemenea, specialiștii dezvăluie că dependența de zahăr nu se controlează foarte ușor. Consumul zahărului comun, procesat, trebuie redus substanțial sau evitat pentru a reduce riscurile asociate. Iată cu ce îndulcitori naturali îl poți înlocui și de ce ar trebui să faci această schimbare în stilul tău de viață.

Îndulcitorii naturali nu prezintă un risc asupra sănătății. De fapt, aceștia se găsesc în stare naturală în natură, ceea ce înseamnă că aduc nenumărate beneficii la nivelul întregului organism. Deși poate fi greu să faci această schimbare majoră, nu uita că pe termen lung aceste opțiuni nu îți afectează organismul precum zahărul o face și, de asemenea, sunt variante 100% naturale.

Iată care sunt cei mai buni îndulcitori, potrivit Doza de Sănătate.

Indulcitori naturali ce pot înlocui zahărul în mod eficient

Mierea

Dacă ceea ce te îngrijorează în ceea ce privește zahărul nu este faptul că te face să te îngrași, ci că nu îți oferă decât calorii goale, atunci mierea este cel mai bun îndulcitor natural pentru tine.

Mierea, pe lângă îndulcire, este considerată un aliment funcțional, deoarece conține vitamine, minerale și aminoacizi și are proprietăți antibiotice și bactericide.

Stevia

Această plantă dulce din America de Sud, care este foarte renumită în Japonia, este unul dintre cei mai puternici îndulcitori naturali. Spre deosebire de zahărul alb, stevia nu conține calorii. După cum arată unele studii, este potrivită pentru diabetici, deoarece nu generează valori ridicate ale glicemie.

Zahăr brut din trestie

Acest produs este preparat din sirop de trestie de zahăr. Este înmuiat, fiert, mulat și uscat. Apoi, este purificat și vândut ca zahăr brun. În plus, nu suferă niciun proces de rafinare chimică.

Printre beneficiile sale, zahărul brun poate ajuta la stimularea sistemului imunitar și a sistemului osos și ajută la reglarea ritmului cardiac și la transmiterea impulsurilor nervoase și musculare.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel