joi, ianuarie 27, 2022

Cel mai așteptat anunț OMS. Când se va termina pandemia. „… va fi cu siguranță o perioadă rezonabilă”.

A trecut deja un an și jumătate de la declararea panemiei de coronavirus și oamenii par că nu mai au răbdare. Reprezentanții OMS au venit cu declarații care par să liniștească într-un fel anxietatea oamenilor, recunoscând că sfârșitul pandemiei „este din ce în ce mai vizibil”.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente cinci simptome Covid. Primele s...

Maria Neira, directorul Departamentului de Sănătate Publică și Mediu al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a explicat că, în cazul în care vaccinarea progresează ca şi până acum, pandemia  ar putea fi pusă sub control în martie 2022, potrivit DW.

Cel mai așteptat anunț OMS. Când se va termina pandemia

Medicul spaniol a reamintit că este necesar să se profite pentru a schimba modelul actual de viață şi pentru a nu face aceleași greșeli.

„Doi ani este o perioadă pe care ne-am stabilit-o singuri. Și credem că va fi cu siguranță o perioadă rezonabilă. Dacă vom fi vaccinați cu viteza cu care s-a făcut până acum, am putea vedea ieșirea din această situație extraordinară chiar mai devreme”, a spus endocrinologul asturian, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Detaliul jenant care a determinat-o pe Kim Kardash...

Directorul Departamentului de Sănătate Publică și Mediu al OMS crede că sfârșitul pandemiei va veni cu o schimbare a viziunii asupra modului de viață. „Sfârșitul începe să fie din ce în ce mai prezent, dar când ieșim din pandemie trebuie să profităm pentru a fi mai buni și să nu uităm aceste lecții”, consideră Neira.

„De asemenea, trebuie să profităm pentru ca această normalitate să fie o îmbunătățire a condițiilor de viață. Ar trebui să ne revizuim puțin modalitățile de consum, producție și stil de viață, astfel încât sănătatea noastră să fie mult mai protejată”, a mai spus reprezentantul OMS.

Despre necesitatea celei de-a treia doze de vaccin

În ceea ce privește necesitatea unei a treia doze de vaccin, Neira crede că „mai multe informații și dovezi” sunt necesare. OMS a susținut mereu că și țările sărace trebuie să se vaccineze anti-covid măcar cu prima doză. Prin urmare, țările dezvoltate ar trebui să „amâne” ce-a de-a treia doză.

Te-ar mai interesa: Ridicarea tuturor restricțiilor, din februarie, în...

„Am cerut un fel de moratoriu, să așteptăm, cel puțin, până anul viitor, până când vom avea mai multe informații și dovezi și până când 40 la sută din populația lumii poate avea o primă doză. Pentru noi, a treia doză, deocamdată, poate fi amânată”.

OMS: Vaccinarea copiilor cu vârste sub 12 ani nu este necesară

În ceea ce privește vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani, ea a declarat că în acest moment nu o consideră necesară și că, odată cu întoarcerea la școală, va fi posibil să se evalueze dacă această grupă de vârstă prezintă cu adevărat un risc de infecție sau nu.

Te-ar mai interesa: Monica Pop a răbufnit: Totul e o înșelătorie ordin...

Dacă este în favoarea deschiderii vieții de noapte, așa cum va face Madridul de luni, d-na Neira nu a dorit să comenteze, deși nu se opune „atât timp cât sunt luate anumite măsuri”.

„M-aș concentra pe măsurile de prevenire despre care știm că funcționează. Mai întâi vaccinarea. Vor fi mulți oameni vaccinați printre participanți. Apoi ventilația, deoarece în interior este locul în care există cel mai mare risc de transmitere, și apoi pe măsurile legate de păstrarea distanței”, a concluzionat Maria Neira.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știe toți cei care au făcut doza a t...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private