duminică, septembrie 27, 2020

La a 116 a aniversare a sa, japonezul Jiroemon Kimura este cel mai vârstnic om din lume.

Jiroemon Kimura s-a născut la 19 aprilie 1897 şi a fost poştaş. El a preluat titlul de „cel mai bătrân bărbat care a trăit vreodată” după moartea americanului Christian Mortensen, care a decedat în 1998, la vârsta de 115 ani şi 252 de zile, şi titlul de „cea mai vârstnică persoană din lume” după decesul americanei Dina Manfredini, anul trecut în decembrie.

Citește și:

Jiroemon Kimura are 14 nepoţi, 25 de strănepoţi şi 13 stră-strănepoţi și şi-a sărbătorit aniversarea în mijlocul rudelor sale primind însă şi vizita primarului oraşului în care locuieşte (Kyotango în vestul Japoniei) şi un mesaj de felicitare din partea primului-ministru japonez Shinzo Abe.

Care este secretul longevităţii lui Jiroemon Kimura? El nu fumează, bea puţin alcool şi urmează preceptul japonez numit „hara hachi bu”, care înseamnă să mănânci până când te simţi  sătul în proporţie de 80%

Citește și:

Jiroemon Kimura este unul dintre cei 95 de oameni de peste 100 de ani din oraşul Kyotango, care are o populaţie de 60.000 de locuitori.

Autorităţile intenţionează să lanseze un proiect de cercetare care să studieze secretele longevităţii sale, dar şi un proiect turistic care să atragă vizitatori în acest oraş cu mulţi centenari.

Parteneri