Sari la conținut

Cel mai bun ceai pentru digestie, recomandat în această perioadă de specialiști!

ceai pentru digestie
Sursa foto arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul Rooibos, faimos pentru pierderea în greutate

Sărbătorile de iarnă, în special petrecute lângă cei dragi, sunt câteva dintre cele mai frumoase activități ale acestui sezon. Mult așteptata masă de Crăciun poate veni, însă, cu unele probleme de sănătate. Preparatele tradiționale pot îngreuna digestia, motiv pentru care specialiștii recomandă o alternativă prin care putem preveni simptome neplăcute ale digestiei îngreunate. Ce tip de ceai pentru digestie recomandă specialiștii?

Ceaiul de Ghimbir poate fi unul dintre cele mai bune variante, fiind de asemenea o alternativă naturală. Acesta a este renumit pentru proprietățile sale de stimulare a organismului, fiind un ceai pentru digestie excelent. Acesta întărește sistemul imunitar, stimulează circulația sângelui și accelerează digestia, potrivit voxbiz.ro.

Ce conține acest ceai benefic?

Ceaiul de ghimbir este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și uleiuri volatile, precum: vitamina C, vitamina B6, fier, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, proteine, lipide, calorii, zahăr, colesterol, gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene.

Cum se prepară corespunzător?

O rădăcină de ghimbir (de obicei are cam 5 cm), care este suficientă pentru aproximativ un litru de ceai.

Puneți apă la clocotit. Asigurați-vă că rădăcina de ghimbir este spălată foarte bine. Apoi, se poate tăia subțire sau se poate da pe răzătoare, după preferințe. După mărunțire se poate pune în apă, însă nu fierbeți apa odată cu ghimbirul. Acesta își pierde din proprietăți.

După ce ați pus ghimbirul mărunțit în apa clocotită, îl puteți lăsa 30 de minute pentru infuzare. Strecurați. Se poate îndulci cu miere, iar pentru aromă se poate utiliza lămâia.

Beneficii

Acesta, pe lângă beneficiile asupra digestiei, poate fi un tratament pentru multe alte afecțiuni. Ghimbirul ameliorează răceala și gripa, elimină bacteriile/virusurile din corp și ajută la calmarea problemelor respiratorii. De asemenea, acesta este folosit de femeile însărcinate pentru diminuarea stării de greață. Acesta, în digestie, scade aciditatea gastrică, stimulează digestia și susține absorbția rapidă a nutrienților esențiali.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel