Sari la conținut

Cel mai bun ceai pentru un sistem imunitar mai puternic

Metode naturale prin care îți poți curăța plămânii și căile respiratorii

Ceaiul are o mulțime de beneficii care ajută la hrănirea organismului. Fiind a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă, această băutură reconfortantă este disponibilă în mai multe tipuri diferite. Fierbinte sau cu gheață, ceaiul este băutura perfectă pentru a-ți calma sufletul, pentru a te ajuta când ești bolnav, pentru a detoxifia corpul.

Ceaiul verde, în special, este un adevărat ceai care provine din frunzele plantei Camellia sinensis. Fiind unul dintre cele mai populare ceaiuri, ceaiul verde vine cu o cantitate mare de beneficii. Acum, datorită noilor descoperiri, ceaiul verde este asociat cu potențial stimulare a sistemului imunitar și creșterea rezistenței organismului la boli.

Descoperirea a fost prezentată la Simpozionul de ceai din 2022 de Prof. Dr. Dayong Wu, director asociat al Laboratorului de imunologie nutrițională la Centrul de Cercetare a Nutriției Umane privind îmbătrânirea USDA și director asociat pentru Școala Friedman de Știință și Politică Nutrițională de la Universitatea Tufts.

Citeste si:

„Ceaiul ar trebui să fie o componentă cheie a unui model alimentar sănătos, deoarece vă poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la creșterea rezistenței organismului la boli, printre câteva alte beneficii pentru sănătate”, spune Wu.

În prezentarea sa, Wu a subliniat beneficiile pentru sănătate ale consumului de ceai verde, care sunt atribuite în principal catechinelor din ceaiul verde (GTC) – un antioxidant. În special, epigalocatechin-3-galatul (EGCG) este cea mai abundentă și cea mai activă catechina biologic.

Din acest motiv, ceaiul verde ajută organismul să prevină infecțiile. Deci, în cazul în care vă îmbolnăviți, ceaiul vă va ajuta corpul să răspundă la boală într-un mod mai eficient. Face acest lucru eliminându-se singur de infecție.

Wu continuă să discute despre modul în care consumul regulat de ceai poate ajuta, de asemenea, la prevenirea anumitor boli. Ceaiul și-ar putea reduce severitatea atunci când apar acele anumite boli.

S-a demonstrat că ceaiul verde și catechinele sale vă ajută să luptați împotriva unei varietăți de agenți patogeni – orice organism care poate produce boală – prin scăderea capacității agentului patogen de a vă infecta și ajutând sistemul dumneavoastră imunitar să intre în acțiune.

Potrivit lui Wu, ceaiul verde este excelent și pentru prevenirea și reducerea bolilor autoimune mediate de celulele T. Unele includ scleroza multiplă, artrita reumatoidă, boala inflamatorie intestinală și sindromul Sjogren.

Mai mult, s-a demonstrat că GTC-urile îmbunătățesc tulburările autoimune prin promovarea auto-toleranței, suprimarea atacurilor inflamatorii induse de autoantigen și îmbunătățirea reparării țesuturilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.