Sari la conținut

Cel mai bun remediu natural pentru constipație! Cum prepari de fapt „medicamentul naturii”

abdomen dureros
Sursa forto: arhiva Doctorul Zilei
cauze abdomen dureros: constipare, ulcer, intestin iritabil

Cel mai bun remediu natural pentru constipație! Trebuie știut că prunele și-au câștigat meritat titlul de „medicament al naturii” pentru problemele de motilitate intestinală. Modul în care sucul de prune ameliorează constipația nu se datorează unei cauze… magice.

Sucul de prune conține foarte mult sorbitol, un carbohidrat și alcool de zahăr care se găsește în multe fructe diferite, notează un gastroenterolog.

Unul dintre ele sunt prunele, inclusiv acele soiuri care sunt uscate.

Sorbitolul te ajută să câștigi lupta împotriva constipației, deoarece crește cantitatea de apă din colon. Această umiditate oferă un efect laxativ, în timp ce înmoaie scaunele tari care vă înfundă sistemul.

Sucul de prune este, de asemenea, bogat în fibre, care reglează mai bine mișcările intestinale și îmbunătățește mișcarea naturală a intestinului.

De fapt, cercetările arată că sucul de prune este mai eficient decât psyllium (un laxativ cu fibre folosit în multe medicamente eliberate fără prescripție medicală) în îmbunătățirea frecvenței și consistenței scaunelor.

Oferă prunele întregi aceeași ușurare a constipației?

Ameliorarea constipației cu prune uscate nu se limitează la sucul acestora. Consumul de prune uscate poate oferi același efect. Un studiu a ajuns chiar la concluzia că prunele uscate ar trebui considerate un „tratament de primă linie” pentru constipația ușoară până la moderată.

În comparație cu sucul de prune uscate, prunele uscate oferă o  cantitate de două ori mai mare de fibre

Concluzie: Fie sucul de prune uscate, ajuta împotriva constipației

Gastroenterologul spune: „Personal, prefer întotdeauna fructele adevărate în locul sucului, având în vedere conținutul mai mare de fibre, care este bun pentru sistemul gastrointestinal.”

În plus, zahărul și caloriile din sucul de prune uscate pot fi oarecum problematice în cantități mari. Nutriționiștii compară adesea conținutul de zahăr al sucului de fructe 100% cu cel al unei băuturi răcoritoare cu zahăr!

Alte beneficii ale prunelor

Prunele sunt, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți și de următoarele vitamine și nutrienți: Fier, Mangan, Potasiu, Vitamina A, Vitamina C, Vitamina K.

Cel mai bun remediu natural pentru constipație! Cum prepari de fapt „medicamentul naturii”

Recomandare

Dacă încercați pentru prima dată sucul de prune, recomandarea generală este ca adulții să înceapă cu o jumătate de cană dimineața și o jumătate de cană seara. Trebuie să știți că cinci prune uscate echivalează cu o jumătate de cană de suc.

Pentru copiii mai mici, reduceți la jumătate cantitățile pentru a trata constipația.

Cel mai bine este să începeți cu câteva prune uscate sau cu puțin suc și să vedeți cum răspunde organismal, potrivit pronews.gr.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel