joi, februarie 2, 2023

Cel mai cunoscut remediu naturist pentru tuse, gripă și răceală

Leac din bătrâni pentru tuse, gripă și răceală. Această rețetă nu dă greș și este cunoscută în România, așa se tratau naturist și bunicii noștri.

Rețeta este promovată și de un călugăr rus, care împărtășește adesea secrete de nădejde ale naturii. Urmăritorii săi au confirmat eficiența leacului pe pagina dumnealui de socializare: ameliorează gripă, tuse, răceală.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

Siropul de ridiche neagră este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste, care nu dă greș. Ameliorează tusea în două zile.

Siropul de ridiche neagră cu miere de albine este un remediu naturist tradițional la popoarele estice, cu nenumărate efecte benefice asupra organismului: combate și tratează tusea și răgușala, combate și tratează gripa și răceala.

Ridichea neagră se folosește din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă, atribuindu-se puteri de vindecare a bolilor digestive, biliare, răcelii. Conține glucide, uleiuri esențiale, enzime, microelemente, vitaminele B si C, flavonoide, inhibitori de enzime. Este un puternic energizant, elimină toxinele din organism și regenerează ficatul.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

Avem nevoie de o ridiche neagră pe care să o tăiem în două și să îi scobim puțin miezul pentru a face loc mierii.

Cel mai cunoscut remediu naturist pentru tuse, gripă și răceală

Pentru un efect puternic, se poate folosi o miere de albine naturală de tei, care este un adevărat tratament natural împotriva insomniei, a sinusurilor înfundate, a rinitei alergice, răgușelii, sinuzitei etc.

Ridichea nu se curăță de coajă, se spală foarte bine cu apă rece și se șterge cu un prosop. Se taie deasupra un capac care se va da deoparte și cu o linguriță sau cu un cuțit se va scobi în interiorul ei și i se va  scoate miezul, lăsând totuși cam 1 cm de conținut de jur împrejur.

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

Se pune miere de albine în ridiche până la jumătate, se acoperă ridichea cu capacul ei și se lasă așa la macerat peste noapte, pentru a se forma siropul din suc de ridiche și miere.

Când este gata, se iau câte 2 linguri din acest sirop de câte ori ne supără tusea sau suntem răgușiți. Siropul sau sucul de ridiche neagră de toamna este foarte plăcut la gust, natural, simplu și usor de preparat. Ridichea se folosește până când se înmoaie de tot.

Te-ar mai interesa: Suferi de insomnie? Dr. Cezar spune cum poți avea ...

Opțional, din miezul de ridiche rămas se poate prepara o salată de ridiche neagra sau se pot tăia feliuțe subțiri pe care le presărăm cu zahăr și le lăsam să se macereze peste noapte.

Se poate consuma sucul obținut sau chiar feliuțele de ridiche, având același efect în combaterea tusei, gripei, răcelii și a răgușelii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private