Daca ai obiceiul de a citi cu atentie etichetele produselor alimentare cumparate, cel mai probabil cuvantul „caragenan” nu iti este strain.
Caragenanul, sau E407, este un aditiv alimentar cu rol de ingrosare, gelifiant, emulgator si umectant. Caragenanul se foloseste fel de fel de produse, de la inghetata la carne procesata, dar si in produsele special destinate vegetarienilor. Un regulament al Comisiei Europene arata ca substanta caragenan poate fi folosit ca aditiv alimentar. Insa acest lucru nu a oprit o companie de produse alimentare din SUA, WhiteWave Foods, sa renunte la folosirea caragenanului si sa militeze pentru interzicerea lui. Inaintea lor, compania producatoare de iaurturi Stonyfield Organic a decis la randul lor sa renunte la folosirea caragenanului.
Motivul? Tot mai multe voci, atat din randul expertilor, cat si din randul populatiei consumatoare, au atras atentia ca acest aditiv alimentar favorizeaza inflamarea tractului digestiv.
Citeste continuarea pe Lyla.ro
Comisia Europeană: Anchetă deschisă de Comisia Europeana împotriva reţelelor sociale Facebook şi Instagram, ale grupului…
Ancheta în cazul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns la…
Miercurea Mare. În Miercurea Mare este Cina cea de Taină a Fiului lui Dumnezeu cu Apostolii,…
Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Măslinele negre și cele…
Omul de știință britanic Alan Turing s-a impus ca un simbol al secolului XX datorită…
Doctorul Tudor Ciuhodaru a discutat despre starea de sănătate a renumitului actor Florin Piersic, exclusiv…