joi, octombrie 6, 2022

Cel mai lung mariaj din istoria monarhiei britanice. Pe 20 noiembrie 1997, în noaptea în care s-aua împlinit 50 de ani de căsătorie a Reginei Elisabeta și a Prințului Philip, monarhul a ținut un discurs în fața lui Tony Blair și a zeci de oaspeți distinși la Banqueting House din Londra. A fost relativ scurt și la obiect, așa cum sunt de obicei discursurile sale.

La finalul discursului ei, Regina Elisabeta a vorbit despre soțul ei, Prințul Philip, cu o emoție profundă și neobișnuită.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

Regina povestea, în noiembrie 1997, în timpul unui prânz, la Banqueting House din Londra, în care se uita înapoi la „cincizeci de ani remarcabili” de mariaj, scrie Vogue.

Ea a spus: „El a fost, pur şi simplu, forţa mea şi a rămas în toţi aceşti ani iar eu şi familia, şi atât de multe ţări îi suntem îndatoraţi mai mult decât ar pretinde sau vom şti vreodată”.


O poveste de dragoste care a durat aproape 75 de ani

A fost o poveste de dragoste care a durat 73 de ani, cel mai lung mariaj din istoria monarhiei britanice care a apus.

Cuplul s-a întâlnit prima dată în 1934, la nunta vărului prințului Philip. Regina avea 8 ani, iar Philip avea 13 ani.

Te-ar mai interesa: Dramă teribilă pentru o celebră artistă: Mi-au dat...

S-au întâlnit din nou în 1939 – când Regina avea 13 ani – la Colegiul Naval Regal din Dartmouth și s-au împrietenit. Regina s-a îndrăgostit iremediabil și au început să facă schimb de scrisori.

Angajamentul lor a fost anunțat pe 8 iulie 1947. Totuși, nu a fost un drum ușor – Philip era născut în străinătate, cu situații financiare precare și familia sa avea legături cu nobilii germani cu legături naziste.

Te-ar mai interesa: Atac de cord: 40% dintre femei se plâng de ACEST s...

Înainte de a se căsători, Philip a renunțat la titlurile sale grecești și daneze și s-a convertit la Biserica Angliei.

S-au căsătorit la 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey, în fața a aproximativ 2.000 de invitați, într-o ceremonie difuzată către 200 de milioane de ascultători de radio din întreaga lume.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private