Sari la conținut

Cel mai mic oraș din România, magnet pentru turiști. Ce boli se tratează în stațiunea din inima Transilvaniei

cel mai mic oras din romania
sursa foto: evz
tratament balnear

Micul oraș din România atrage în fiecare an nenumărați turiști. Cetățenii străini rămân foarte încântați de panorama unică. Unde se află aceasta?

Băile Tușnad este orașul cu cei mai puțini locuitori din România, având o populație de doar 1.641 de locuitori. Este situat chiar în mijlocul Transilvaniei, în județul Harghita, fiind considerat o adevărată oază de liniște, având totodată o importantă stațiune balneară, recunoscută pentru efectele terapeutice oferite de apele sale minerale.

Ce boli se tratează în stațiunea din inima Transilvaniei

Stațiunea balneoclimaterică din Băile Tușnad se bucură de apreciere datorită varietății de maladii pe care le poate trata, printre care afecțiuni cardiovasculare, ale sistemului nervos, digestive și endocrine. Persoanele interesate de balneoterapie pot opta între diverse tipuri de proceduri, masaj, împachetări cu parafină, băi cu plante și magnetoterapie.

Citeste si:

De asemenea, turiștii dornici să meargă la Băile Tușnad se vor putea delecta cu peisaje care le vor tăia respirația, localitatea fiind înconjurată de munți, păduri de pini și traversată de râul Olt. Aerul este curat, bogat în aerosoli și ioni negativi, iar temperatura medie anuală este de 8 grade Celsius.

cel mai mic oras din romania
sursa foto: evz

Ce spun medicii

Potrivit PlayTech, un medic primar în balneologie și recuperare medicală a explicat motivul pentru care tratamentele de la Băile Tușnad sunt eficiente și care sunt beneficiile lor.

„La Tuşnad avem ca factori naturali de cură apa cu bioxid de carbon şi gazul sub formă de emanaţie naturală. Apa cu bioxid de carbon o folosim sub formă de baie individuală, emanaţia naturală de bioxid de carbon o folosim sub formă de mofetă.

Mofeta este o încăpere sub formă de amfiteatru cu scări, iar în mijloc ies gazele acelea pe care pacienţii le inhalează. În locul în care Dumnezeu a lăsat această emanaţie de gaz omul a construit jur împrejur.

În principiu, ca şi tehnică, se stă treptat. Se începe cu cinci minute şi se ajunge la o cură de 20 de minute. Tot treptat, pacientul face cura mai întâi sus în amfiteatru, apoi coboară progresiv în timpul curei”, a spus medicul, potrivit sursei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.