Sari la conținut

Cel mai nociv obicei pentru organism. Medic: Poți face vreun accident cerebral vascular sau un infarct miocardic

infarct

Sănătatea generală a organismului depinde în mod direct de stilul de viață adoptat. În lipsa unui stil de viață echilibrat, atât sănătatea mintală, cât și cea fizică, pot fi afectate în mod substanțial.

Între minte și corp există o legătură foarte puternică. Atunci când există un dezechilibru la nivel psihologic, urmările pot fi resimțite în planul fizic prin anumite manifestări, simptome sau afecțiuni.

Acest proces se numește somatizare. Somatizarea constă în declanșarea anumitor afecțiuni fizice care au, de fapt, o cauză emoțională.

Majoritatea persoanelor au un stil de viață încărcat și nesănătos. Programul de lucru haotic ne poate tulbura echilibrul interior, iar acest lucru poate crește riscul de a dezvolta afecțiuni grave, precum accidentul vascular cerebral, într-un mod substanțial.

Epuizarea, cea mai nocivă pentru organism

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie ce efecte negative poate avea programul încărcat și, de asemenea, cum îl putem echilibra.

„Sfat mărunt: e o tentație enormă de a munci până la epuizare, mai ales în rândul tinerilor. Uitați asta. Nu merită. Ca om trecut prin așa ceva, vă spun că devine al naibii de greu să repari ce ai stricat, psihic sau organic. Poți intra în vrie, dând peste cap somnul, răsucind creierul și inima, experimentând de la anxietate ușoară până la atacuri de panică grele. Poți face vreun accident cerebral vascular sau un infarct miocardic. Îți ridici riscurile pentru majoritatea bolilor. Te îndepărtezi de sănătate.

E o tentație de a face mult și repede. De a împinge limitele. Temperați-vă. Contrabalansați munca mereu cu activități relaxante, întâlniri cu prietenii, somn bun, sport. Luați un concediu mic la fiecare două-trei luni. Împărțiți sarcinile. Setați obiective și pentru vârste mai mari, că unele se potrivesc mai bine atunci. Nu mai visați să aveți un morman de lucruri, că le obțineți și constatați că nu vă aduc nicio fericire. Vă veți dori mereu altele.
Nu sacrificați capitole pe care, din păcate, nu o să le mai puteți redobândi niciodată.
Vă spun. Nu merită”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe o rețea de socializare.
Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel