Sari la conținut

Cel mai periculos tip de alimentație pentru cei trecuți de 40 de ani. Poate duce la moarte prematură

post intemitent
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Studii noi despre opostul intermitent

Un tip de alimentație la modă este extrem de periculos și poate duce la moarte. Postul intermitent, sau privarea de mâncare între anumite ore, a devenit popular în ultimul timp datorită rezultatelor rapide pe care le oferă. Persoanele care doresc să slăbească pot mânca orice doresc, dar numai în decursul unei perioade scurte de timp din zi.

De exemplu, unii adepți ai acestei diete stau 20 de ore fără să mănânce și recuperează în celelalte 4 ore. Medicii nutriționiști avertizează că această practică nu este sănătoasă, mai ales pentru persoanele de peste 40 de ani, deoarece poate duce la boli de inimă și chiar la deces prematur.

”E una dintre cele mai nesănătoase, deoarece duce la tulburări de metabolism, creșterea colesterolului și a tensiunii, poate duce la moarte prematură sau subită,” atenționează medicul nutriționits Anca Hâncu, potrivit digi24. 

Va activa foarte mult senzația de foame, crescând un hormon al foamei, duce la tulburări de comportament alimentar. Principalul pericol e foamea extremă. Această dietă poate produce scădere rapidă în greutate, dar pe termen lung nu e sustenabilă. Oamenii restricționează alimentația într-o anumită perioadă, dar mănâncă ce vor ei, mănâncă alimente care nutrițional nu sunt valoroase. Echilibrul dintre cantitate și calitate e foarte important.

Postul intermitent crește riscul de deces prematur

Cel mai bun model alimentar este – trei mese pe zi plus două gustări, putem mânca mai puțin la o masă. Oricine dorește să scadă în greutate trebuie să urmeze regula timpului, să scazi un kilogram de săptămână”, a declarat medicul. Unele planuri de dietă și fitness pot face mai mult rău decât bine.

Fie că este vorba de post intermitent, de reducere a carbohidraților sau de dieta Keto, noi cercetări le recomandă prudență celor care își limitează obiceiurile alimentare. Cercetătorii de la Universitatea din Tennessee Health Science Center spun că a avea o singură masă pe zi crește riscul de deces la adulții americani cu vârsta peste 40 de ani, scrie studyfinds.org.

Potrivit acestor cercetători, „săritul peste mese” poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății. Deși s-ar putea să vă bucure faptul că scăpați de câteva kilograme în plus, renunțarea la mic dejun este asociată cu un risc mai mare de mortalitate prin boli cardiovasculare. În mod similar, eliminarea prânzului sau a cinei poate duce la un risc mai mare de deces în general

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel