Cel mai scump soi de lămâie din lume și beneficiile uimitoare asupra sănătății

Există o varietate de fructe citrice numite „lime” care au textura caviarului și multe beneficii grozave pentru sănătate,. Sunt bogate în vitamina C , au o mulțime de antioxidanți, vitamine B pentru buna dispoziție, potasiu pentru sănătate cardiovasculară și în plus ajută la inflamație.

Finger Limes cresc în Australia și California și nu sunt modificate genetic,  sunt fructe naturale care cresc și conțin caviar ca mărgele, cu aromă de lămâie/lime.

Au gust ca o încrucișare între o lămâie și un suc de lime… și sunt ușor acidulate. Finger Limes arată precum castraveții cu pielea exterioară întunecată, atunci când sunt tăiate pe lungime în jumătate, bijuteriile interioare ale caviarului pot fi scoase și savurate în atât de multe feluri. Semințele sunt ca ouăle de caviar, dând astfel fructului o textură foarte interesantă.

Există multe tipuri diferite de lime, unele conțin semințe de culoare roșie, altele sunt negre, iar altele sunt verzi, roz și chiar violet. Dar toate au acea aromă deosebită de lămâie/lime, cu diferențe subtile.

Potrivit Evz.ro, cel mai scump soi de lămâi din lume este cultivat și în orașul Lushnja din centrul Albaniei, a relatat Radioteleviziunea albaneză. Soiul, care poartă numele de „caviar de lămâie” este originar din Australia, iar cei care vor să-l cumpere trebuie să scoată din buzunar 87 de euro pe kilogram. El este la mare căutare în restaurantele de lux, în special în cele din Franța și Italia.

Beneficiile uimitoare asupra sănătății

Cancer – studiile arată că consumul de citrice precum kumquats și lime ne poate reduce riscul de a suferi de cancer la gură, stomac și gât cu 50%.

Antioxidanți – Citricele precum caviarul de lămâie pot îmbunătăți vindecarea rănilor, pot ajuta la prevenirea și reducerea severității răcelilor și a gripei. Și datorită antioxidanților extraordinari din lămâie, ajută la prevenirea cancerului și scad riscul de boli cardiovasculare și artrită.

Vitamina C – Citricele, conțin cea mai mare parte a vitaminei C din dieta zilnică. Și vitaminele B care sunt importante pentru energie și pentru stimularea metabolismului… și pentru a ține la distanță depresia.

Polifenoli –  conțin polifenoli precum ceaiul verde și beta-caroten pentru un sistem imunitar sănătos, și chiar zeaxantine grozave și luteine care sunt importante pentru sănătatea ochilor.

Piele – Semințele interioare de lămâia caviar conțin mult acid citric, acid malic, acid lactic și acid glicolic, care sunt excelente pentru a scăpa de riduri, linii și semne de îmbătrânire. Făcând o pastă din câteva semințe și aplicând-o pe piele pentru câteva minute, întinerește pielea ridată și îmbătrânită.

Pigmentarea pielii – Semințele ajută la vindecarea acneei, îmbătrânirea prematură a pielii cauzată de prea mult soare, ihtioză, psoriazis, rozacee și capacitatea de a ajuta la pigmentarea neuniformă a pielii. Câteva studii de la Universitatea din California din Davis și alte universități au dovedit eficiența semințelor  pentru vindecarea pielii.

 

Recent Posts

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

13 minute ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

29 de minute ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

34 de minute ago

Alertă meteo: Un ciclon devastator urmează să lovească România, după ce a făcut ravagii în țările prin care a trecut

Alertă meteo. Un ciclon puternic se apropie de România, aducând cu el ploi torențiale, descărcări…

59 de minute ago

Când sunt necesare suplimente pentru echilibrarea hormonală în premenopauză

Premenopauza le aduce femeilor multe transformări hormonale și provocări, care le influențează starea de bine,…

o oră ago

Horoscop 20 mai – 21 iunie. Noi colaborări și șanse de câștig pentru unele zodii

Horoscop 20 mai - 21 iunie. Potrivit horoscopului realizat de Neti Sandu, în această perioadă,…

2 ore ago

Citeste si: