joi, martie 23, 2023

Există o varietate de fructe citrice numite „lime” care au textura caviarului și multe beneficii grozave pentru sănătate,. Sunt bogate în vitamina C , au o mulțime de antioxidanți, vitamine B pentru buna dispoziție, potasiu pentru sănătate cardiovasculară și în plus ajută la inflamație.

Finger Limes cresc în Australia și California și nu sunt modificate genetic,  sunt fructe naturale care cresc și conțin caviar ca mărgele, cu aromă de lămâie/lime.

Te-ar mai interesa: Dupa aproape 200 de ani, s-a aflat ce boli a avut ...

Au gust ca o încrucișare între o lămâie și un suc de lime… și sunt ușor acidulate. Finger Limes arată precum castraveții cu pielea exterioară întunecată, atunci când sunt tăiate pe lungime în jumătate, bijuteriile interioare ale caviarului pot fi scoase și savurate în atât de multe feluri. Semințele sunt ca ouăle de caviar, dând astfel fructului o textură foarte interesantă.

Există multe tipuri diferite de lime, unele conțin semințe de culoare roșie, altele sunt negre, iar altele sunt verzi, roz și chiar violet. Dar toate au acea aromă deosebită de lămâie/lime, cu diferențe subtile.

Te-ar mai interesa: 15 riscuri medicale şi efecte toxice ale consumulu...

Potrivit Evz.ro, cel mai scump soi de lămâi din lume este cultivat și în orașul Lushnja din centrul Albaniei, a relatat Radioteleviziunea albaneză. Soiul, care poartă numele de „caviar de lămâie” este originar din Australia, iar cei care vor să-l cumpere trebuie să scoată din buzunar 87 de euro pe kilogram. El este la mare căutare în restaurantele de lux, în special în cele din Franța și Italia.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: slăbești până în 20 kg în 13 zile RA...

Beneficiile uimitoare asupra sănătății

Cancer – studiile arată că consumul de citrice precum kumquats și lime ne poate reduce riscul de a suferi de cancer la gură, stomac și gât cu 50%.

Antioxidanți – Citricele precum caviarul de lămâie pot îmbunătăți vindecarea rănilor, pot ajuta la prevenirea și reducerea severității răcelilor și a gripei. Și datorită antioxidanților extraordinari din lămâie, ajută la prevenirea cancerului și scad riscul de boli cardiovasculare și artrită.

Te-ar mai interesa: Avortul ar putea fi decontat de stat. Care sunt co...

Vitamina C – Citricele, conțin cea mai mare parte a vitaminei C din dieta zilnică. Și vitaminele B care sunt importante pentru energie și pentru stimularea metabolismului… și pentru a ține la distanță depresia.

Polifenoli –  conțin polifenoli precum ceaiul verde și beta-caroten pentru un sistem imunitar sănătos, și chiar zeaxantine grozave și luteine care sunt importante pentru sănătatea ochilor.

Te-ar mai interesa: Reţeta perfectă pentru curăţarea ficatului de toxi...

Piele – Semințele interioare de lămâia caviar conțin mult acid citric, acid malic, acid lactic și acid glicolic, care sunt excelente pentru a scăpa de riduri, linii și semne de îmbătrânire. Făcând o pastă din câteva semințe și aplicând-o pe piele pentru câteva minute, întinerește pielea ridată și îmbătrânită.

Pigmentarea pielii – Semințele ajută la vindecarea acneei, îmbătrânirea prematură a pielii cauzată de prea mult soare, ihtioză, psoriazis, rozacee și capacitatea de a ajuta la pigmentarea neuniformă a pielii. Câteva studii de la Universitatea din California din Davis și alte universități au dovedit eficiența semințelor  pentru vindecarea pielii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private