vineri, august 19, 2022

Femeile aflate la menopauză care merg pe jos o oră pe zi îşi scad considerabil riscul de cancer mamar, potrivit unui nou studiu.

Oamenii de ştiinţă au urmărit 73.000 de femei, timp de 17 ani şi au descoperit că cel puţin şapte ore pe săptămână de plimbări pe jos, reduc riscul de a dezvolta boala.

Studiul care a fost publicat în Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention a inclus 73.615 de femei cu vârste între 50 şi 74 de ani, în perioada 1993-2009.

Te-ar mai interesa: Planta care vindecă afecțiunile pancresului și aju...

Participantele au completat chestionare despre starea lor de sănătate şi despre cât de des merg pe jos, înoată sau fac aerobic şi cât timp petrec stând jos, în faţa televizorului sau citind.

Rezultatele au arătat că femeile care mergeau pe jos cel puţin şapte ore pe săptămână aaveau un risc de cancer la sân cu 14% mai mic decât cele care mergeau pe jos doar trei sau mai puţine ore pe săptămână.

„Suntem încântaţi să aflăm că mersul pe jos, doar o oră pe zi poate reduce riscul de cancer mamar”, spune Dr Alpa Patel,epidemiolog la American Cancer Society din Atlanta.

Te-ar mai interesa: Un medicament vechi ajută la creșterea părului, sp...

Baroneasa Delyth Morgan, director executiv în Campania împotriva Cancerului la Sân a adăugat: „acest studiu aduce încă o dovadă că stilul de viaţă influenţează riscul de cancer mamar şi chiar şi micile schimbări în activitatea zilnică pot face diferenţa”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private