
Cel mai timpuriu semn al bolii Alzheimer. Este un mare semnal de alarmă

Risc de Alzheimer? Fiți atenți la acest simptom, deoarece ar putea apărea cu mult timp înainte de apariția altor semne mai frecvente.
Nu-ți amintești cum să ajungi de la serviciu la supermarket? Sau de la supermarket acasă? Dificultatea de a crea o hartă mentală în minte ar putea fi unul dintre primele simptome ale bolii Alzheimer, potrivit unei cercetări efectuate de Universitatea Washington din St. Louis.
Te-ar mai interesa: Cocaina în licee de TOP din Capitală. Copii de ban...
Este o problemă mai nuanțată decât simpla „rătăcire”. Atunci când nu vă puteți da seama cum să ajungeți din punctul A în punctul B, în special pe rutele pe care le parcurgeți cu regularitate, acesta este un semnal de alarmă. Aflați care sunt primele semne ale bolii Alzheimer.
Trei grupuri de participanți au luat parte la studiu: persoane sănătoase, adulți cu Alzheimer în stadiu incipient și persoane cu boală preclinică. Deși cei cu boală preclinică nu prezintă încă niciun simptom, aceștia au niveluri mai scăzute ale unui anumit biomarker, care poate fi un semn al bolii înainte de diagnosticare.
Te-ar mai interesa: Băutura detoxifiantă care te scapă de burtă. Cum o...
Un labirint virtual pe un computer a testat abilitățile de navigare spațială ale celor trei grupuri. Așa cum au anticipat cercetătorii, participanții cu boala Alzheimer în stadiu incipient au primit un scor mai mic decât cei din grupul sănătos. Cu toate acestea, cei cu Alzheimer preclinic au avut, de asemenea, rezultate slabe.
Acest lucru ar putea însemna că dificultatea de a folosi o hartă (sau altă lipsă de abilități de navigare) ar putea fi un simptom al bolii care apare cu zeci de ani înainte ca un pacient să fie diagnosticat.
Te-ar mai interesa: Pași rapizi și ușori pentru a deveni slab! Află to...
„Abilitățile de navigare spațială, în special capacitatea de a forma o hartă mentală a mediului înconjurător, sunt asociate cu o structură a creierului numită hipocampus”, a declarat Denise Head, autoarea studiului.
„Modificările în această structură par să apară înainte ca oamenii să fie diagnosticați cu boala Alzheimer”. Cu toate acestea, dacă nu puteți trăi fără GPS, puteți sta liniștit. Este nevoie de mai multe cercetări înainte ca cercetătorii să poată spune cu certitudine dacă toate persoanele cu probleme de navigare vor dezvolta boala Alzheimer.
Te-ar mai interesa: NU mai consuma salata în acest fel. Devine dușmanu...
Dar ar trebui totuși să discutați aceste simptome cu un medic, mai ales dacă sunt noi și aveți sub 50 de ani, spune coautorul studiului, John Morris, director al Knight Alzheimer’s Disease Research Center de la University of Washington School of Medicine.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.