duminică, iunie 4, 2023

Companii farmaceutice, clinici, rețele de spitale publice și private și medici din România au fost premiați la Gala Capital Top 100 Performeri în Sănătate, care s-a desfășurat miercuri, 24 mai 2023, de la ora 19.30, la One Club.

Revista Capital a acordat unul dintre cele mai bune 100 de premii în domeniul sănătății celui mai vechi și mai mare spital de urgență din România, Spitalul Clinic de Urgență București, fondat în 1934 de Prof. Dr. Nicolae Minovici.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

„Felicit Revista Capital pentru că s-a focusat asupra acestei bresle și a sistemului de sănătate, pentru că în prea puține ocazii sunt evidențiate valorile din acest domeniu. Vă adresez mulțumirea tuturor angajaților Spitalului Floreasca, atât a celor care fac să meargă spitalul din punct de vedere administrativ, puțin pomeniți, cât și a colegilor medici, a asistentelor și infirmierelor care stau la patul bolnavului și colegilor care aduc pacientul la spital, colegii de la SMURD. Avem o tradiție, fiind cel mai vechi spital de urgență din România, iar această tradiție este îmbinată în mod lucrativ folosind tehnici de operație de ultimă generație – ca roboții și tehnologia minim invazivă în intervențiile chirurgicale –, dar și continuând tradiția profesorului Deac a transplantului de cord. Mulțumim și aș vrea să închei cu un citat din Blaga, care spune că «Prezentul tace sau vorbește, numai trecutul cântă. De aici farmecul amintirilor». Sunt amintirile celor care ne-au învățat și care ne fac să ducem medicina de urgență pe un drum cât mai sigur pentru pacienți”, a declarat dr Alexandru Laurențiu Chiotoroiu, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență București, în momentul în care i s-a înmânat premiul „Spitale de stat”.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

“Spitalul acesta nu e făcut în spirit de a concura pe celelalte, din contră le completează şi se pune la dispoziţia tuturor chirurgilor şi bolnavilor pentru un ajutor eficace şi urgent”, spunea Prof. Dr. Nicolae Minovici în discursul de inaugurare.

În momentul actual, Spitalul Clinic de Urgență București dispune de 731 de paturi în 16 secții care acoperă o gamă largă de specialități.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

Investiții realizate de-a lungul timpului

Referindu-se la cele mai semnificative investiții din ultima vreme, managerul unității sanitare afirmă că “o singură investiție importantă, într-un singur an, nu poate aduce rezultate care să o ducă și să o mențină în vârful ierarhiei”, explicând că este vorba “eforturi colective”, iar acestea referă și la atragerea de fonduri bănești și mai ales de personal calificat în domeniu și mai ales de cadre tinere”.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

“Unitatea sanitară, Spitalul Clinic de Urgență București (SCUB), are o istorie de 90 de ani. În toată această perioadă s-au făcut numeroase investiții, începând de la construirea clădirii, cu finanțare obținută prin ipotecarea propriei locuințe de către Prof. Dr. Nicolae Minovici. Toți conducătorii până în prezent au pus suflet, timp, dăruire și mai ales dragoste față de meseria pe care și-au ales-o, de a lucra pentru oameni”, a explicat doctorul Ionuț Negoi, arătând că există și o deviză pe fațada spitalului ”Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor”.

Te-ar mai interesa: Nu ești gras, ai stomacul umflat. Cum puteți scapa...

FOTO: INFOACTUAL

Cele mai mari provocări de management ale SCUB

Managerul spitalului admite că “întotdeauna există în fiecare individ dorința de a fi mai bun ca ieri și niciodată nu știi dacă acest deziderat funcționează”.

În ceea ce privește provocările, Ionuț Negoi afirmă că “de multe ori individul este subiectiv când vine vorba de sine”.

“Ceea ce noi considerăm o provocare, poate fi o mică furtună într-un pahar, dar provocări sunt permanente în fiecare zi, în fiecare ceas, înfrunți această luptă cu salvarea vieților omenești, fiecare reușită fiind o recunoștință în sine, că ceea ce ai aplicat a dat roade și ceea ce ai învățat a dat rezultatele dorite de a face ca viața să învingă”, a completat acesta.

În plus, directorul instituției medicale subliniază că “atât echipa cât și dotarea la ora actuală merg strâns mână în mână”.

“Un medic care are capabilitatea și cunoștințele necesare trebuie să fie ajutat de un echipament medical performant, fiind strâns legat de o echipa nevăzută care asigură mentenanța acestei dotări.

Toate descoperirile științei și dezvoltării umane, puse în slujba sănătății, nu pot funcționași nu pot fi manevrate de un singur om care se afla la finalul acestui proces numit act medical, ci el depinde de toți cei care direct sau indirect mențin dotarea să fie la cel mai înalt nivel dat de știința contemporană”, a arătat Negoi, potrivit Infoactual.

Modernizarea unității medicale, un obiectiv declarat

Dr. Ionuț Negoi susține că are o activitate în plină desfășurare și că are planuri mărețe pentru viitorul spitalului pe care îl administrează.

“Ceea ce azi pot considera că mă mulțumește este că am depășit / realizat până în prezent, împreună cu un colectiv minunat, multe provocări de modernizare a unității. Aceste reușite nu ar fi putut fi realizate dacă nu aveam lângă mine oameni minunați cum ar fi (personalul din aparatul administrativ – TESA / economic, precum și cadrele medicale ale spitalului implicate / dedicate) și sprijinul instituțiilor care ne guvernează”, a completat acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private