luni, septembrie 28, 2020

Așa cum nutriționiștii urmează niște reguli în alimentație, așa și dermatologii urmează niște reguli de bază pentru tenul lor.

1. Exfoliere

Exfolierea este cel mai bun prieten al tenului, deoarece celulele se reînoiesc la o perioadă de timp. Kerry Benjamin recomandă să se facă exfolierea tenului cu o cremă cu efect de exfoliere în profunzime o dată pe lună, deoarece cu cât înaintăm în vârstă cu atât celulele sunt înlocuite mai puțin și trebuie să forțăm procesul să continue. Exfolierea tenului corectă se face la nivel celular, iar tenul luminos pe care îl vedem este doar efectul procedurii. Exfolierea nu este vizibilă

Citește și:

2. Crema cu factor de protecție 30 sau mai mare

Razele ultraviolete te pot atinge chiar și în zilele înorate, iar distrugerile provocate de acestea se observă după ani de zile și nu mai pot fi reparate. Esteticianul recomandă purtarea cremei cu factor de protecție 30 sau mai mare zi de zi, iar în zilele însorite reaplicarea cremei la 2-3 ore și purtarea pălăriei.

3. Nu îți stoarce coșurile

Citește și:

Oricât de tentant ar fi, Renee Rouleau, spune că în zilele stresante sau din cauza căldurii atunci când apar coșuri, ele vor dispărea de la sine în 5-7 zile, însă roșeața după ce este stors poate rămâne pe ten chiar și luni de zile. Fața trebuie curățată apoi aplicat pe locurile unde sunt coșuri un tratament special care să le usuce.

4. Niciodată să nu te culci fără să te demachiezi

Citește și:

Aceasta este o regulă sfântă! Niciodată să nu te duci la culcare cu machiajul pe față. Chiar și în zilele când nu te machiezi sau stai doar în casă, tenul intră în contact cu diverse bacterii, praf și este bine să te cureți minuțios. Demachiază-te, spală-te pe față cu apă, iar dacă ai tenul foarte sensibil du-te la dermatolog ca să îți recomande o apă specială pentru tipul tău de ten. La sfârșit nu uita să te dai cu cremă

5. Respectă ordinea

Serurile pentru față se aplică înaintea cremelor deoarece au un număr mai mare de ingrediente active decât cremele.

6. Hidratează

Asta nu trebuie făcut doar cu apă. Apa ajută organismul să ardă grăsimi și îți menține pielea sănătoasă, însă extern trebuie aplicate creme cu efect hidratant pentru a evita încrețiturile, pielea uscată, coșurile, ridurile etc.

 

Parteneri