Cele 6 simptome ale depresiei pe care NICIODATĂ nu trebuie să le ignori

Cele 6 simptome ale depresiei pe care NICIODATĂ nu trebuie să le ignori. Să descoperi când cineva iubit se luptă cu depresia poate fi extrem dificil, chiar dacă îl vezi în fiecare zi.

Este important să vă clarificați acest subiect discutând cu familia și prietenii dacă observați că nu par ei înșiși sau par retrași. Deși nu toată lumea se simte întotdeauna capabilă să împărtășească prin ce trece.

Cunoașterea simptomelor depresiei poate fi foarte importantă atunci când vine vorba de apariția și sprijinirea unei persoane dragi.

Iată șase semne cheie că cineva ar putea avea dificultăți în viață.

Simptome ale depresiei: 1. Tristețea

Când vine vorba de depresie, starea de spirit scăzută continuă este probabil primul simptom potențial pe care îl veți observa la persoana iubită. Pot părea retrași, liniștiți și persistent triști, potențial mai puțin afectuoși decât de obicei, precum și mai puțin comunicativi.

2. Nu fac față rutinei zilnice

Dacă persoanei iubite îi este greu să facă față unor părți ale vieții de zi cu zi, ar putea fi un semn că are nevoie de sprijin pentru sănătatea mintală. Sarcinile de zi cu zi, fie că merg la serviciu, spală rufele, merg la restaurant, pot fi mai dificile, posibil de netrecut, pentru persoanele care sunt deprimate.

Ei pot chiar să înceapă să vorbească și să se miște mai încet, să se simtă împovărați de letargie și să nu aibă motivație să facă nimic, chiar și lucrurile pe care le iubesc.

Simptome ale depresiei: 3. Lipsă de interes pentru orice

Un simptom cheie al depresiei este „a nu se bucura de viață”, iar o pierdere sau lipsă de interes, în special pentru lucrurile pe care cineva le bucură în mod normal și la care așteaptă cu nerăbdare, poate fi un adevărat steag roșu.

Dacă prietenul sau persoana iubită renunță la activități, de care se bucurau sincer, este un steag roșu. Dacă sar peste invitații la petreceri sau ieșiri în parc, sau dacă par să fi renunțat la hobby-uri sau prieteni, s-ar putea să se lupte cu sănătatea mintală.

4. Iritabilitate

Ai observat că persoana iubită este mai capricioasă sau iritată decât în mod normal? Dacă acest comportament este în afara caracterului prietenului sau membrului familiei dvs., nu vă enervați și nici nu plecați brusc, așa cum ați dori.

Ar putea fi un semn că nu se simt pe deplin bine și ar putea avea nevoie de cineva cu care să vorbească, fie cu  dumneavoastră sau cu un profesionist.

 

Simptome ale depresiei: 5. Schimbări de comportament

Pentru unii oameni, schimbările de comportament ar putea indica depresie. Unii oameni cu depresie își schimbă apetitul și greutatea, au modificări în obiceiurile de somn sau renunță la hobby-uri și se retrag din cercurile sociale.

6. Aspect fizic jalnic

Dacă persoana iubită se simte deprimată, poate începe să-și piardă interesul față de felul în care arată. S-ar putea să spună că „nu are rost” să facă un efort sau să încerce să arate cel mai bine sau să se lase jos din cauza stimei de sine scăzute și a sentimentelor de inutilitate.

Cum să ajuți pe cineva cu depresie

  • Asigurați-i că este în regulă să căutați ajutor și sprijiniți-i să facă asta. Evitați să puneți presiune asupra lor: lăsați-i să meargă în ritmul lor.
  • Rămâneți în legătură cu ei. Nu înseamnă să-i urmăriți, ci doar verificați-i pentru ca ei să știe că sunteți acolo pentru ei și sunteți în preajmă pentru a vorbi și a asculta.
  • Fiți deschis cu privire la sănătatea mintală: vorbitul ajută la reducerea stigmatizării.

Recent Posts

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

18 minute ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

49 de minute ago

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

o oră ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

11 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

11 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

12 ore ago

Citeste si: