Sari la conținut

Profesorul Ciurea avertizează: Copiii îşi schimbă comportamentul atunci când mama e copleşită

Profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg român, avertizează că cei mici îşi schimbă comportamentul atunci când mama e copleşită.

Reputatul medic a subliniat la Antena 3 că ştirile negative sunt ca un gaz toxic pentru creier.

„Tineretul, numai acolo este pentru că ne place joaca asta pe media și pe tot, pe toate fenomenele acestea de Facebook, Instagram și așa mai departe. Iar, mă scuzați, cei puțin mai matur, seniorii, stând acasă, stau cu mânuța pe buton și apasă și inhalează ca și un gaz, un gaz toxic.

Gazul toxic vine din media, acest breaking news se duce exact în știri negative și-i bagă în panică”, a spus neurologul Alexandru Vlad Ciurea, la emisiunea „De-a viaţa ascunselea” difuzată sâmbătă la Antena 3 CNN.

„Deci dacă o persoană puțin mai matură are să zicem o boală cardiacă, cerebrală, când vede și știrea asta este ca bomboana de pe tort. Numai asta nu-i mai trebuie”, a mai spus Vlad Ciurea la Antena 3 CNN, referindu-se la războiul Rusia-Ucraina şi ameninţările lui Putin.

Copiii îşi schimbă comportamentul atunci când mama e copleşită, avertizează Alexandru Vlad Ciurea.

Creierul este şi el un organ, ca şi plămânul, ca şi inima. Sunt prea multe impacturi în ultimii doi ani asupra acestui creier uman, a precizat neurologul.

„Vine această stare de frică, de panică. Şi copilul suferă de asemenea probleme. Poate la început nu realizăm. Eu țin minte, era sfârșitul războiului, l-am prins, da, eram copil și țin minte și acum cum a fost sfârșitul războiului (…). Eu știam precis că trebuie să fugim. Și mama mare a uitat lumină aprinsă și asa mai departe. (…).
Asta e situația, n-avem nicio vină că se întâmplă asta, trebuie să stăm la distanță”.

Profesorul Alexandru Vlad Ciurea, mesaj de sănătate pentru populaţie

„Păstrați-vă calmul, că dacă ne agităm este și mai prost și pentru noi, individual, și în grup, cât și pentru țara asta.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: