vineri, martie 24, 2023

Cancerul intestinal, sau cancerul de colon, este un tip de cancer foarte periculos, care poate provoca decesul. Adesea, acesta nu este depistat în timp util deoarece simptomele sunt subtile, mai ales în stadiul incipient.

Recunoașterea primelor două semne de alarmă ar putea ajuta la depistarea timpurie, care crește șansele de supraviețuire și tratament. De multe ori, primele două simptome sunt trecute cu vederea.

Te-ar mai interesa: Medic oncolog: 10 moduri de a reduce riscul de can...

Acestea pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni mai puțin grave. Cu toate acestea, dacă persistă mai mult de două săptămâni este necesar să consulți un medic specialist.

Cele două simptome care dezvăluie cancerul intestinal

Cancerul intestinal este al treilea cel mai răspândit tip de cancer, atât la femei cât și la bărbați.

Acest tip de cancer se poate manifesta prin simptome care pot apărea când mergeți la toaletă, tocmai din cauza locului în care se manifestă, notează Daily Record.

Deoarece unele simptome se suprapun cu semne ale altor afecțiuni, cum ar fi sindromul colonului iritabil, sunt adesea trecute cu vederea, iar riscul de deces este mult mai mare în această circumstanță.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ai intestinele pline de toxin...

Cu toate acestea, recunoașterea simptomelor ar putea ajuta la identificarea din timp a cancerului.

Doctorul Suba M, potrivit sursei menționate, a spus care ar putea fi primele semne legate de această boală.

„De obicei, apare un fel de sânge care se amestecă cu scaunele zilnice”, spune ea. Celălalt semn comun de cancer intestinal, scăderea în greutate, „tinde să apară mult mai târziu”, potrivit medicului.

Te-ar mai interesa: Nu mai consuma aceste alimente! Sporesc inflamația...

Ea afirmă că, dacă aceste simptome persistă mai mult de două săptămâni, atunci ar trebui consultat la medic.

„Nu toți oamenii care au aceste simptome vor fi diagnosticați cu un cancer intestinal, dar este mai bine să consultați un specialist”, adaugă ea.

Riscul de a dezvolta cancer poate fi, de asemenea, redus dacă adoptăm un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat, mai ales din punct de vedere al alimentației.

Te-ar mai interesa: Medic: Cele mai bune și „cele mai proaste...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private