joi, iunie 30, 2022

Alimente bune pentru hiprtensivi. În termeni medicali, hipertensiunea este atunci când valorile tensiunii arteriale trec peste 140/90 mm Hg. Cu toate astea, nu poți fi diagnosticat cu hipertensiune arterială doar dacă ai avut o valoare crescută o dată.

Tensiunea arterială este un parametru foarte variabil, care poate crește în stări de agitație, oboseală, stres ș.a.

Hipertensiunea arterială este o boală cronică. Ea nu se vindecă, ci doar este ținută sub control cu ajutorul medicamentelor. Cei mai mulți oameni care au această afecțiune au avut sau au o dietă nesănătoasă. De obicei, aceasta conține alimente bogate în sare, zahăr sau grăsimi.

Te-ar mai interesa: Oana Zăvoranu, scandal cu managerul Spitalului Col...

O astfel de alimentație nu reușește să furnizeze organismului cantitățile de nutrienți în combinațiile necesare pentru o bună funcționare a acestuia sau furnizează o cantitate exagerată de clase alimentare de care acesta nu are nevoie. Ambele situații duc la apariția problemelor medicale precum hipertensiunea arterială, potrivit NCBI.

Alimente benefice pentru hipertensivi

O dietă recomandată pentru hipertensivi trebuie să se ghideze după două principii de bază: primul – dieta trebuie să fie bogată în fructe, legume, cereale integrale, pește, fasole, semințe și nuci; al doilea – să fie săracă în sare și sodiu, zaharuri adăugate și dulciuri, grăsimi și carne roșie.

Te-ar mai interesa: Măsură de urgență. Ce se întâmplă cu băuturile cu ...

În meniul unui hipertensiv, anumite fructe și legume trebuie să fie la loc de cinste. Bananele, sfecla roșie, rodiile, fructele de pădure, pepenele verde, usturoiul sau lintea sunt extrem de benefice. De asemenea, ovăzul, ciocolata neagră și alimentele fermentate, bogate în probiotice sunt recomandate.

Alimente bogate în sare “ascunsă” pe care pacientul hipertensiv trebuie să le evite

  • Vegeta
  • murături
  • mezeluri (și crenvurşti, parizer, polonez)
  • afumături
  • conserve
  • brânzeturi sărate (telemea, brânză topită, caşcaval)
  • ronțăieli, TV dinners: covrigi, grisine, chips-uri, sticks-uri, snacks-uri, alune, fistic, seminte, pufuleți.

Sunt permise, chiar recomandate, alte mirodenii: piper, ardei iute, boia, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, busuioc, mentă, lămâie, oțet, șofran, oregano etc.

Te-ar mai interesa: Atenție la acest medicament! Medicul Mihai Craiu t...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private