duminică, ianuarie 29, 2023

Opt ore, zece ore, uneori chiar mai mult. Programul de munca al omului modern variaza in functie de job, de sef, de activitate, dar si de eficienta fiecaruia in parte. Insa, indiferent de orele petrecute la serviciu, este esential sa ne pastram sanatatea fizica si psihica, mereu interdependente.
Desi parerile sunt impartite, medicii ne atrag atentia ca “principalul inamic” la locul de munca este biroul si scaunul (nu seful).
“Statul jos este noul fumat”, a declarat prof. dr. James Levine, specialist in endocrinologie la renumita clinica Mayo din SUA. Acesta a coordonat un studiu efectuat la o companie din Minneapolis. Levine a “antrenat” 18 dintre angajati sa fie mai activi la locul de munca. Dupa sase luni, cei 18 au slabit, cumulat, 67,5 kilograme. Iar acesta este doar unul dintre rezultatele pozitive obtinute, constatarile studiului urmand sa fie publicate abia in luna mai a acestui an, scrie “New York Times”.
Pana atunci, iata cateva “ponturi” pentru a fi activ la locul de munca.
1 Stai la birou intr-o pozitie corecta
Asigurati-va ca tastatura si mouse-ul sunt la o inaltime si o distanta fata de corp care va permite sa pastrati incheieturile drepte si coatele apropiate de corp.
Totodata, pozitia corecta la birou trebuie sa respecte regula 90-90-90.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” promovat pe rețelele sociale ...

Continuarea pe Lyla.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private