Sari la conținut

Cele mai bune alimente pe care le poți mânca în fiecare zi pentru a-ți curăța ficatul

încărcat cu toxine
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Medic hepatolog: simptomele ficatului gras

Dacă dețineați o mașină de curse magnifică, fără îndoială, veți face ceea ce este necesar pentru a o menține în stare de top. Ați schimba uleiul și filtrele în mod regulat, ați folosi doar benzină premium și vă veți asigura că reglați reglajele necesare etc., fără să vă gândiți din nou.

Dar îți dai seama că organismul tău este mai bine reglat decât ar putea fi vreodată o mașină de curse – și la fel ca mașina respectivă, trebuie tratat cu respect. Aceasta înseamnă că necesită o nutriție optimă și o întreținere regulată – sub formă de curățare pentru a elimina toxinele nedorite care se acumulează din viața simplă de zi cu zi.

Într-o mașină de curse există mai multe filtre care elimină deșeurile și materialele nedorite de la intrarea în motor. În corpul tău, acel filtru este ficatul tău. Ficatul tău îți apără corpul de orice, de la toxine chimice la bacterii și viruși care încearcă să pătrundă în corpul tău.

Uzina personală de procesare a substanțelor chimice din corp

Aproape tot ce intră în corpul tău trebuie să treacă prin ficat – atât substanțe nutritive benefice, cât și toxine de toate tipurile. Este cel mai bun portar.

Ficatul tău trebuie să decidă ce este „bine” și ce trebuie eliminat. Făcând acest lucru, ficatul vă ajută să vă curățați sângele și să eliminați orice poluanți periculoși înainte ca aceștia să vă poată invada restul corpului.

Curăță ficatul sigur

De fiecare dată când putem face orice în mod natural pentru corpul nostru, este un plus. Deci, iată câteva modalități naturale și sigure de a vă ajuta să furnizați substanțe nutritive cheie necesare ficatului pentru a se curăța singur:

1. Apă

Corpul tău este în esență 70% apă, deci are sens doar ca pentru a funcționa optim trebuie să bei apă.

Apa ajută la eliminarea acelor toxine urâte pe care ficatul le lucrează atât de mult pentru a le îndepărta, în timp ce împinge simultan substanțele nutritive bune pe tot corpul. Până când îți este sete, se spune că ești deja deshidratat, așa că asigură-te că bei apă în mod constant pe tot parcursul zilei.

2. Lămâi

Lămâile ar trebui să fie listate ca fiind unul dintre cele mai puternice superalimente ale naturii, pur și simplu pentru că pot face atât de multe lucruri pentru a vă menține sănătos, dar și pentru a trata problemele de sănătate existente, chiar și cancerul.

Puteți adăuga suc de lămâie în apă de fiecare dată când vă turnați un pahar, dar studii recente arată că beneficiile reale ale lămâilor se află în întreaga lămâie.

O modalitate ușoară de a încorpora întreaga lămâie în dieta ta este prin congelare și pur și simplu să o folosești în tot ceea ce mănânci.

Eliminarea toxinelor din ficat cu ajutorul lămâii
Eliminarea toxinelor din ficat cu ajutorul lămâii

3. Curcuma

Printre numeroasele sale proprietăți de promovare a sănătății, potrivit Journal of the Medical Association of Thailand, turmericul a fost demonstrat că repară țesuturile hepatice deteriorate. Puteți stropi alimentele cu acest condiment sau le puteți lua sub formă de capsule.

4. Fructele de pădure

Ați auzit, fără îndoială, despre antioxidanți și capacitatea lor puternică de a lupta împotriva radicalilor liberi care pot provoca daune semnificative corpului dumneavoastră.

Ei bine, ați ghicit, fructele de pădure sunt pline de nutrienți sănătoși, fibre și antioxidanți. Consumul unei mâini de fructe de pădure în fiecare zi vă poate ajuta cu siguranță la detoxifierea ficatului.

5. Usturoiul

Nu doar pentru a ține departe vampirii, usturoiul este un puternic anti-bacterian, anti-fungic, plin de seleniu și alicină, ambele ingrediente cheie pentru eliminarea toxinelor.

În timp ce usturoiul proaspăt este cel mai bun, puteți lua suplimente de usturoi.

Când mâncați usturoi, amintiți-vă întotdeauna să-l zdrobiți mai întâi și să-l lăsați timp de 10-15 minute pentru a elibera componentele sale active.

6. Grapefruit

Grapefruitul este un alt aliment cu un conținut ridicat de antioxidanți, dar, de asemenea, conține un antioxidant specific numit naringenin, un flavonoid puternic renumit ca antiinflamator minunat, care ajută la prevenirea bolilor.

Grapefruitul conține, de asemenea, o enzimă care poate declanșa o reacție în ficat care ajută la transformarea compușilor toxici mai solubili în apă pentru eliminarea mai ușoară din organism.

Grapefruitul ajută în continuare la prevenirea ficatului de a depozita grăsimi.

7. Merele

Ați auzit, fără îndoială, zicala: „Un măr pe zi îl ține pe doctor departe”.

Motivul pentru aceasta este un nutrient specific numit pectină care ajută la digestia corectă, ceea ce în cele din urmă face mai ușor pentru ficat să-și facă treaba.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.