Sari la conținut

Cele mai bune alimente și băuturi pentru curățarea sângelui de colesterol și zahăr

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cele mai bune alimente și băuturi pentru curățarea sângelui de colesterol și zahăr. Cea mai frecventă cauză de deces la nivel mondial este reprezentată de arterele blocate – excesul de colesterol în sânge duce cel mai adesea la această afecțiune. Acumularea de plăci, calciu, acizi grași – toți acești factori cresc riscul de tromboză.

Includerea anumitor produse în alimentație poate ajuta nu doar la prevenirea blocării vaselor de sânge, ci și la încetinirea acestui proces, dacă a început deja. Acestea curăță sângele nu numai de excesul de colesterol, ci și de excesul de zahăr din sânge.

Alimente și băuturi pentru a curăța sângele de colesterol și zahăr

Ceaiul verde – este una dintre cele mai benefice băuturi pentru inimă și vasele de sânge. Flavonoidele și polifenolii conținuți în el acționează ca antioxidanți și reduc riscul de ateroscleroză.

Fulgii de ovăz – fibrele dietetice din compoziția sa ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău”, care pătrunde literalmente în vasele de sânge și se depune pe pereți.

Pepenele roșu – conține cantități mari de citrulină, un aminoacid pe care organismul îl folosește pentru a produce oxid nitric, care, la rândul său, este necesar pentru elasticitatea vaselor de sânge.

Algele marine – conțin o cantitate uriașă de vitamine, minerale, proteine și antioxidanți. Acestea contribuie la prevenirea aterosclerozei, ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Consumul regulat al acestui fruct va ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge

Merișor – consumul regulat al acestui fruct va ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Este indispensabil în prevenirea bolilor de inimă. Este un agent antiinflamator. Consumul a 1-2 pahare de suc de merișor zilnic îmbunătățește funcția cardiacă.

Scorțișoară – are un efect benefic asupra activității inimii. Consumul său regulat poate restabili puritatea și elasticitatea vaselor la orice vârstă. Scorțișoara adaugă o notă plăcută oricărui fel de mâncare. În plus, este un remediu excelent pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, potrivit publicației The Health Site, conchide ActualNo.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel