luni, iunie 21, 2021

În sezonul rece, multe persoane recurg la remediile naturiste pentru a trata răcelile. Ceaiul este unul dintre cele mai cunoscute remedii, însă care sunt cele mai eficiente opțiuni?

Este esențial

ca în timpul unei răceli să rămâi hidratat. Ceaiul, pe lângă aroma și beneficiile sale medicale, este o sursă de lichide substanțială. Cu toate că toate ceaiurile îndeplinesc acest criteriu, Healthline oferă o listă a ceaiurilor care poate ușura simptomele infecției respiratorii, perfecte pentru a trata răcelile în sezonul rece.

  1. Ceaiul verde. Recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, ceaiul verde întărește sistemul imunitar și ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor.
  2. Ceaiul de plante. Acesta poate fi produs din fructe uscate, condimente și diverse plante. Acestea sunt mai aromate și mai calmante.

    De asemenea, se recomandă să fie îndulcit cu miere, întrucât mierea poate diminua tusea și poate ajuta la vindecarea gâtului sensibil.

  3. Ceai de echinacea. Studiile arată că echinacea stimulează sistemul imunitar și îl încurajează să elimine infecțiile bacteriene și virușii. Precum ceaiul verde, ceaiul de echinacea este bogat în antioxidanți.
  4. Ceaiul de soc. Specialiștii sunt de părere că ceaiul de soc te poate ajuta să te recuperezi mai repede atunci când suferi de gripă sau răceală. Socul oferă proprietăți antivirale și antimicrobiene. De asemenea, s-a dovedit a fi benefic în reducerea perioadei de gripă.
  5. Ceaiul de lămâie. Atât ceaiul de lămâie, precum și sucul de lămâie adăugat în orice alt ceai sunt remedii naturiste folosite de foarte mult timp. Lămâia este o bună sursă de vitamina C, esențială în lupta cu răcelile. Vitamina C întărește sistemul imunitar, motiv pentru care este lămâia este elementară în tratarea infecțiilor.

Studiile nu arată cu exactitate care opțiune este cea mai bună când vine vorba de tratamenul răcelii prin acest remediu naturist. Cu toate acestea, unele ceaiuri, preucm cele de mai sus, au proprietăți și nutrienți care ajută sistemul imunitar și reduc simptomele

cauzate de gripă și răceală.

 

Ultimele stiri

Parteneri